Creuna köper fransk arbetskraft för 13 000:-, robot sköter Test och QA

In Nyheter, Optimizely/Episerver, Optimizely/Episerver Commerce by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Webbyrån Creunas första ”köpta” medarbetare är här. Det är 121 centimeter höga och 28 kilo tunga roboten Pepper som Creuna avser använda som en resurs på Norge-kontoret inom test- och QA-arbete, enligt CMO Eirik Norman Hansen.

Men givetvis främst för PR. Som under gårdagens Episerver Ascend där Creuna var huvudsponsor.

Creuna har inte bemödat sig döpa om roboten, Pepper är även originalnamnet från franska tillverkaren Aldebaran Robotics. Riktpriset förra året låg på runt 13 000 kronor exklusive moms.

Roboten ”går” med en hastighet av 3 km/h och kan ta sig över trösklar på upp till 1,5 centimeter. Pepper är bra på att läsa av ansiktsuttryck och kroppshållning och ska därmed förstå ”människors känslor”. All data om människornas känslor lagras i ett moln (Cloud AI).

Roboten har några år på nacken, även om firmware och operativsystemet NAOqi uppdaterats. Den visades först upp redan i augusti 2014.

0km/h
går Pepper i

För två veckor sedan valde även Tieto att ge plats i styrelsen för AI och roboten Alicia T. Nopelprisvinnaren Daniel Kahneman har berättat att just högsta ledning, CEO:er är den position som främst är ersättningsbar av AI eftersom stora makrobeslut inte kräver ”magkänsla” eller sunt förnuft, utan främst tolknings- och dataprocesskraft.

pepper robot

Pepper fick inte checka in på hotell

 

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Knowit Experience/Creuna går som tåget, 150 Mkr dyrare, köper nya systerbyråer

Leave a Comment