cybercom, EPHC, EPiServer CMS 5, google maps, jquery, qbrick, scrum, Sida Episerver, Featured, Google Maps, Nyheter

Cybercom bakom nya Sida på EPiServer CMS 5 R2 SP1

In Episerver, Featured, Google Maps, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Cybercom har släppt Sidas nya webbplats Sida.se i BETA på en EPiServer CMS 5 R2 SP1 driftad hos EPHC. Sida, styrelsen för internationellt utvecklingssamarbete, är en statlig myndighet som lyder under Utrikesdepartementet. Bistånd bedrivs i ett 50-tal länder och Sida har kontor i ytterliggare omkring 50 länder.

Den svensk- och engelskspråkiga sajten har försetts med viss interaktion. Besökare tillåts att kommentera olika sidtyper. Det finns även en Google Maps integration för att redovisa Sidas kontor.

Cybercomteamet jobbade agilt (scrum) och kunde snabbt visa upp resultat. Projektet startade den 27:e april och sajten lanseras nu två månader senare. Totalt 1172 timmar fördelade på 3,5 resurser.

Vi har mer på samma ämne:  Ny UX, personalisering och Force Feedback från Handelsbanken

Sajten har baserats på ett samlat antal sidmallar. Istället har teamet jobbat med ett 20 tal “teasers” i tre storlekar som kan placeras godtyckligt för att skapa en känsla av flera olika sidtyper. “Teasers” ligger bakom t ex Qbrick VMS (integration via XML), JQuery bildspel på startsidan, Google Maps med POI-hantering. Det finns även en Colorpicker för Sidas 6 accentfärger samt server side scaling av bilder enligt fördefinierade teaserstorlekar.

sida

Tidigare Sida.se låg i en gammal version av Polopoly, skapad av Futurniture.

sida

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.