Dagbladet.no vill ha 6,25 SEK för artikelkommentarer

In Check out/Kassasystem, Nyheter, Övriga / Custom CMS, Paywall by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Norska Dagbladet.no av DB Medialab AS har en lite annorlunda paywall på egna sajten. Det kostar 5:- NOK, via ett medlemskap, att kommentera artiklar.

norsk paywall

CGI-custom bygget, som ståtar med extremt stora bilder (960px × 540px), har en Disqus-influerad lösning för läsarkommentarer. Aktiveringen sker via mikrobetalning och ett betal-SMS som faktureras månatligen efter accept av två typers kundavtal (brukeravtalen samt personvernavtalen). Som Jamba ringsignaler, ungefär.

Det otippade i sammanhanget är att kommentarerna faktiskt kommer in (!). Norrmännen är flinka med sina SMS, men troligtvis handlar det inte enbart om nya ”kommenterings-prenumeranter” men gamla betalande läsare som delger sina åsikter.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Aftonbladet bygger in AI-stöd från OpenAI, sköter nya sektioner av sajten

dagbladet

Aftonbladets populära Plus-lösning är en svensk, potentiell motsvarighet. Plus-medlemmarna var de första som tilläts kommentera nyheter på Aftonbladet.se:s nya kommentering/forum lösning från XCAP. Det är, om Aftonbladet någonsin vågar sig på det bakåtsträvande i att ta betalt för att users ska skapa content, det vill säga.

Leave a Comment