DagensPS.se väljer bort headless i senaste uppdateringen, annat val än Newsner och Nyheter24

In CDP, DMP, Nyheter, Wordpress by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

DagensPS.se har designats om och hamnat på en uppdaterad WordPress CMS som nyhetsplattform. Står t.f. VD Henrik Lohks ”headless-lösa” nyhetslösning pall då? DagensPS.se med runt 46 000 unika besökare/vecka stödjer sig sig även med hjälp av en standard W3 WordPress Cache samt en tillhörande Varnish, Cloudflare och New Relic uppsättning. Hängslen och livremmar på.

Förra året köpte Adtoma och Admore Media Sales-ägarna Signia med VD Oskar Söderström nyhetssajten av Pontus Schultz, Peppe Engberg och Bengt Uggla. De hade startat nättidningen hela tolv år tidigare. Där fanns Pagerank, ett omfattande googlearkiv med länkar och ett någorlunda känt varumärke att konkurrera med t ex hypade Nyheter365 Newsner och föregångaren Nyheter24 inom.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Visit Värmland bjuder in sommargäster på ny digital närvaro

Men dessa båda aktörer har plattformsmässigt de senaste åren valt bort t ex Drupal, WordPress och CMS för att gå mer headless. För den viktiga prestandans skull och kunna spara in på lokalt nodstöd.

I mobilen har DagensPS dessutom i kombination med egna WordPress’en aktiverat egna Signia produkten Mosaiq.io. En mobil läsupplevelseövertagande tjänst som de säger ska öka antalet sidvisningar per session med hela 940% i snitt, främst baserat på en egen typ av scrollning i sidled och vertikalt som ständigt läser in nya artiklar. Tjänsten ska även vara insåld till Bonnier Group.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  ESNY byter byrå, bygger ny ID i ESNY Global

Sajten ska i nya versionen även stödja IAB Sverige initiativ “Annonsvänligt Sverige” med sin nya native-annons uppsättning.

Sedan de nya ägarna tog över har trafiken år till år ökat något. Däremot är inte trafiken i närheten av vad den låg på under åren 2009-2011, då fanns nästan den dubbla siffran unika besökare jämfört med idag. En siffra som även fortfarande används i marknadsföringen av nyhetssajten.

2008 valde DagnsPS att köpa in en Roxen CMS för “några hundra tusen” som nyhetsplattform. Samma som förebilden VA.se strax innan valt.

Alla som väljer Salesforce lösningar i Sverige

Håll koll på det senaste. Här listas alla nyheter.

Leave a Comment