Daniel Wellington byter ut allt, ersätter 12 år av kod med Shopify

In E-handel, Nyheter, Shopify by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Daniel Wellington kastar ut tiotusentals, om inte ännu mer, rader av handskriven kod i över femtio separata ehandelslösningar för att gå över helt till en kanadensisk Shopify Plus.

0 st
sajter har bolaget

 

Vilka svenska bolag har redan spenderat för mycket på fel headless-stöd och eventuellt missmatchade digitalstöd? Ett MKSE Patreon Premium-konto öppnar upp för MKSE.com Lens och direktkontakt med innovation tech samtal. Prova gratis – en begränsad period.

Det måste vara en av de större migrationerna till plattformen någonsin. Även på internationell nivå. Den vanligaste övergången 2019-2023 är annars att gå från en enklare SaaS instegs Shopify lösning till en mer egen, eller klart vanligast en headless / Composable Commerce lösning.

Anmärkningsvärt är även att inte ekonomiskt pressade grundaren Filip Tysanders bror Kristian Tysander headlessföretag Brink Commerce används som alternativ, kostnadsbesparande alternativ. Ett företag som han är delägare i.

” – Vi letar ständigt efter sätt att effektivisera vår verksamhet och har alltid kunden i fokus. Beslutet att migrera till Shopify drevs av plattformens flexibilitet, skalbarhet och robusta funktioner, gör att vi kan möta våra kunders föränderliga behov samtidigt som vi driver affärstillväxt.”

Säger sprillans nya VDn Tianhao Liu på Daniel Wellington.

” – Eftersom kravet på att hantera lösningen är mindre kan Daniel Wellington nu i stället fokusera på att fortsätta utveckla kundrelationen och sina fantastiska produkter.”

Säger Teemu Tolonen, partner på utvalda low-codelecerantören för Shopify på finska Woolman Oy.

Det finns så klart pengar att tjäna. En tolv år gammal customlösning för hela femtio sajter är inte billig att underhålla. Även om en större Shopify Plus inte heller är det, när de teoretiska delarna med migration till out-of-the-box alternativ av all uppbyggd ERP integration och automation ska prövas ut i praktiken.

Klockföretaget Daniel Wellington sade tio månader sedan upp hela 15 procent av sin globala personal. Sedan dess ska ytterligare nedskärningar krävts hos klocktillverkaren. Daniel Wellington valde nyligen att  bilda ett “strategiskt partnerskap” med amerikanska Timex, en av världens största klocktillverkare. Bolaget JFT Holding gjorde en nettoförlust på 275 Mkr 2021, till skillnad mot t ex 2017 då årsvinsten var 600 Mkr.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Kamp om vilka som är bäst och mest erfarna inom Shopify Plus i Sverige