De vanligaste CMS:en i Ryssland, Drupal överkört

In Drupal, Joomla, Nyheter, Övriga / Custom CMS, Wordpress by MKSE.com Redaktion Martin Edenström1 Comment

Ryska iTrack har släppt en översikt med de vanligaste CMS:en i Ryssland. Listan ska vara baserad på en automatisk undersökning av hela 4,25 miljoner ryska .ru-domäner. Men enbart knappt 19% av de undersökta sajterna verkade ligga på ett känt CMS (föga troligt och en klar nackdel med automatiska mätningar). De identifierade CMS-verktygen var: Proprietära: 1C-Bitrix, netcat, HostCMS, UMI.CMS, Amiro.CMS, S.Builder, SiteEdit, ABO.CMS, diafan.CMS, Djem, Twilight CMS, RBC Innehåll, Parallels SiteBuilder, ImageCMS, Shop-script , VAM Shop, SLAED...

Detta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa allt och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du blir en supporterande medlem till MKSE.com. Du betalar vid månadsskiftet och kan därför läsa innan du debiteras. Summan bestämmer du själv, det börjar på 19:- SEK i månaden. Pengarna går till drift och licens för att driva MKSE.com. Betalas via ApplePay, Paypal eller kort. Stort tack för ditt bidrag och din förståelse!
To view this content, you must be a member of MKSE.com & artikelförfattaren Martins Patreon at $1 or more
Unlock with Patreon

Kommentarer

 1. Med statistik kan man som sagt påvisa det mesta. Har man dessutom dålig koll på världsbilden så kan det ju bli extra tokigt.

  http://trends.builtwith.com/cms är en av de mest välrenommerade källorna för webb CMS statistik och jämför man deras “top 1 million sites” med siffrorna ovan så kan man ju fråga sig om det verkligen är Drupal som blir överkört.

  (builtwith.com / iTrack)

  WordPress 50.92% / 31.66 = -19.26
  Joomla 8.33 / 30.76 = +22,43
  Drupal 6.63 / 5.67 = -0.96

  Visst, Drupal tappar men bara knappt 1%. WordPress däremot tappar nästan 20 gånger fler procent än Drupal och då kan man ju tala om störtdykning.

  Än intressantare är att Joomla nästan fyrdubblar sin marknadsandel, men det är kanske inte så intressant för er att rapportera.

  Så, där blev det visst en helt annan och mer verklighetsanknuten bild på statistiken…

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.