De vanligaste CMS:en i Ryssland, Drupal överkört

In Drupal, Joomla, Nyheter, Övriga / Custom CMS, Wordpress by MKSE.com Redaktion Martin Edenström1 Comment

Ryska iTrack har släppt en översikt med de vanligaste CMS:en i Ryssland. Listan ska vara baserad på en automatisk undersökning av hela 4,25 miljoner ryska .ru-domäner. Men enbart knappt 19% av de undersökta sajterna verkade ligga på ett känt CMS (föga troligt och en klar nackdel med automatiska mätningar). De identifierade CMS-verktygen var: Proprietära: 1C-Bitrix, netcat, HostCMS, UMI.CMS, Amiro.CMS, S.Builder, SiteEdit, ABO.CMS, diafan.CMS, Djem, Twilight CMS, RBC Innehåll, Parallels SiteBuilder, ImageCMS, Shop-script , VAM Shop, SLAED... Detta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du eller ditt företag blir en supporterande medlem till MKSE.com. Betalning sker vid månadsskiftet och det går bra att läsa allt innehåll flera dagar innan debitering. Summan bestämmer du själv, börjar på 19 SEK i månaden. Ge gärna det belopp du anser de tiotusentals artiklarna på MKSE.com är värt (190 SEK, 1900 SEK). Pengen går till molndrift och licenser så MKSE.com lever kvar. En-klicksbetalning i mobilen via t ex ApplePay. Via Paypal eller betalkort. Stort tack för din förståelse och stöd! Är du redan medlem, men utloggad? Tuffa cookies-tider nu. Se till att vara inloggad på ditt Patreon-konto och klicka Log In-länken här intill. Eller registrera dig direkt på MKSE.com via Unlock-länken.
To view this content, you must be a member of MKSE.com & publicisten Martins Patreon at $1 or more
Unlock with Patreon

Kommentarer

 1. Med statistik kan man som sagt påvisa det mesta. Har man dessutom dålig koll på världsbilden så kan det ju bli extra tokigt.

  http://trends.builtwith.com/cms är en av de mest välrenommerade källorna för webb CMS statistik och jämför man deras ”top 1 million sites” med siffrorna ovan så kan man ju fråga sig om det verkligen är Drupal som blir överkört.

  (builtwith.com / iTrack)

  WordPress 50.92% / 31.66 = -19.26
  Joomla 8.33 / 30.76 = +22,43
  Drupal 6.63 / 5.67 = -0.96

  Visst, Drupal tappar men bara knappt 1%. WordPress däremot tappar nästan 20 gånger fler procent än Drupal och då kan man ju tala om störtdykning.

  Än intressantare är att Joomla nästan fyrdubblar sin marknadsandel, men det är kanske inte så intressant för er att rapportera.

  Så, där blev det visst en helt annan och mer verklighetsanknuten bild på statistiken…

Leave a Comment