De vann årets svenska Drupal Awards

In Drupal, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström6 Comments

I helgen arrangerades ännu ett svenskt DrupalCamp. Denna gång i Stockholm.

Ungefär 180 personer deltog på camp’en. Biljetterna gick åt fort då camp’et var det första att mer troget följa Drupal camp-riktlinjerna om icke-vinstdrivande, redovisade intäkter och utgifter samt collaboration i arrangemanget. Entrépriset var därav enbart en bråkdel av tidigare års kostnad (5000:- SEK).

Norge fanns representerat av en Drupalist som ville lära sig hur han skulle ta de svenska framgångarna västerut inför första norska DrupalCamp. En gruppering för Drupal Norrland efterfrågades även under lördagen.

Microsoft (utan bås) och Creuna (med tio deltagare!) stack ut ibland sponsorerna som bidragit med totalt 99 000:- SEK.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Öppen källkod-byråerna både ökar och minskar, nya intressanta förvärv

På DrupalCamp avgjorde Sveriges även första Drupal Awards. Följande priser delades ut till vinnarna:

Storslam för dominanten NodeOne, de vann 75% av spriserna. Happiness, med tiotalet anställda, var de enda i övrigt som lyckades roffa åt sig en buckla.

Arrangörerna (som främst utgjordes av just NodeOne, Happiness och snabbväxande Stormfors anno 1872), beklagade sig att så pass få bidrag nominerats och att det blev just dessa, rätt uppenbara vinnarna som fick plats på scenen. Dock borde mindre bolag se detta som motivation att nominera fler egna bidrag för 2012 års Drupal Awards.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Karlstads Universitet fortsätter satsa på Drupal-svit

MKSE.com var på plats och deltog i expertpanelen om Drupal och kommersiell framtoning samt talade tillsammans med Konstantin Barkas om KI.se Drupalcaset. Undertecknad har varit beställarstöd samt CMS-utvärderings/upphandlingskonsult för Karolinska Institutet.

Dessutom talades det om en del större svenska referenser som valt Drupal. Rätt stora skalper som faktiskt sätter nuvarande, svenska Drupal-sajter på skam. Inklusive årets tidigare upphandlingsvinster som moderat.se, lu.se och ki.se.

Kommentarer

  1. ”En gruppering för Drupal Norrland efterfrågades även under lördagen”.
    Det är undertecknade som står för det initiativet. Finns du i norrland och är intresserad av Drupal. Kontakta mig, kontaktuppgifter finns på http://www.meimi.se.

  2. Det är kanske en av Sveriges största CMS-nyheter just nu, varför bara en kommentar på en annan artikel om det?

  3. Vi är nog många som undrar vad du hade skrivit om det var ett EPI-företag som vunnit Gasellen…

Leave a Comment