Anna-Linnea Abrahamsson, Decathlon.fr, Decathlon.se, e-handel, Guido Monferrini Check out/Kassasystem

Decathlon bommar flaggskeppsbutik, öppnar trasig e-handel och länkar till Tictail

In Check out/Kassasystem by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Samtidigt som Decathlons VD Guido Monferrini meddelar att de bommar en av sina två butiker slås portarna upp för en ny e-handel. En lansering som både skulle tänkts och testats igenom en aning bättre.

Anna-Linnea Abrahamsson, Decathlon.fr, Decathlon.se, e-handel, Guido Monferrini Check out/Kassasystem

Den svenska e-handelssatsningen kan knappast vara färdigställd. Egenskaper som “Lagerstatus i din butik” leder till en ej uppdaterad butiksöversikt, inkastad copy som “Rea Rea!” hamnar under ofungerande köpknappar, det laddar slött på flera platser och själva varukorgen kastar ut besökarna till en Tictail gratislösning.

Inget ont om Tictail, men oftast är namnet synonymt med den plattform privatpersoner utan ekonomiska eller professionella möjligheter väljer. Av utrymmesskäl, för att få med produktkatalogen i gratislösningen, har det lustigt nog även skapats två olika Tictails för stora och små produkter hos Decathlon.

Vi har mer på samma ämne:  NK "tvingas" till e-handel, bygger egna beställningsformulär

Decathlon.se har samma upprättning, navigering och moduler som betydligt mycket mer färdigställda sajten Decathlon.fr. Som hos många större aktörer verkar den centralstyrda, egentliga Decathlon e-handeln ligga på en egenhändigt framtagen, global platta. I detta fall framtagen av franska ägarbolaget Oxylane.

Decathlon kommera bomma sin stora butik i Bromma för att först nästa år öppna upp en alternativ butik i Barkarby. Detta pga. dyra hyreskontrakt och att företaget gick back med 23 miljoner 2013.

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.