Det tar över e-handelsuppdraget Indiska.com, konkurrenterna ute

In E-handel, Nyheter, Omnikanal, SAP Commerce Cloud by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Tidigare krisdrabbade detaljhandelskedjan Indiska Magasinet med runt 100 butiker i Norden har även haft den lite körigt med sina e-handelsambitioner.

Företaget, i rekonstruktion för ett år sedan, tog då in David Rönnberg med en bakgrund som vd för flera e-handelsföretag, Bringwell, Brandos och Internetstores Nordic. Ambitionen då var att utveckla Indiskas e-handel.

Och ett år senare berättar idag Tieto att de är ny implementatör av flera nya lösningar för företagets omnikanal-verksamhet 2017.

Uppköpta Smilehouse ska tillsammans med Tietos andra e-handelsteam framgångsrikt lanserat ett nytt upplägg. Den nya sajten avtäcktes första gången i november 2016, och har sedan dess förbättras kontinuerligt.

Niclas Hemminger är CDO och E-commerce-chef på Indiska.

Tieto säger de idag har fler än 300 anställda som fokuserar på digital kundupplevelse och täcker områden som e-handel, innehållshanteringssystem, analyser, personalisering, kundservice, digitalisering av butiker och big data.

För fem år sedan vann Brightstep SAP hybris uppdraget. De har jobbat med kunden sedan dess.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Armatec handlar upp ny nordisk PIM-lösning efter gedigen urvalsprocess

Leave a Comment