di.se, Ifrågasätt, prestanda Episerver, Headless / Decoupled CMS, Nyheter

Di.se aktiverar Ifrågasätt kommentarer, plan för att slippa troll

In Episerver, Headless / Decoupled CMS, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Di följer i DNs spår och aktiverar svenska Ifrågasätt, kallat ett “Klarna för kommentarer”, på webben. Om ett tag även i appen. Di.se hade för 4-5 år sedan ett mycket aktivt kommenterande på egna artiklarna.

” – Vi hoppas få se en givande och intressant diskussion om aktier och marknadsnyheter. Di:s läsare är pålästa och kunniga och vi tror att de tror att de kan tillföra nya perspektiv till våra nyheter”

Säger Lotta Edling, chefredaktör och ansvarig utgivare för Dagens industri.

Ifrågasätts mer manuellt övervakade kommentarer ska hålla trollen borta. Kommentering via plattformen tillåts efter att en person identifierat sig med hjälp av person- och postnummer. Samma upplägg som Klarna Checkout framgångsrikt tillämpat.

Vi har mer på samma ämne:  Electrolux Egate driver engagemang genom nytänkande KPI:er och prestandaarbete

Ifragasatt.se har även haft ett tidigare samarbete med nyhetsmagasinet Fokus och Gota Media/Barometerns debatt- och insändarsidor.

Di.se (som gått tillbaka till en ljusare uppsättning än 2016 re-designen) har en Episerver CMS som ligger kvar, men i strikt “head-less” förfarande så att fronten ska få bättre prestanda.

Intresserade av Sitecore Experience Platform™?

Representanter från MKSE.com har ansvarat för strategiarbete samt upphandling åt kunder som SJ.se, Avanza.se och TeliaSonera. Kontakta oss.