DI.se avtäcker iPhone och Android app med paywall

In Android, iPhone, Nyheter, Optimizely/Episerver, Responsive Design / Mobilwebb by MKSE.com Redaktion Martin Edenström4 Comments

Update: Tillsammans med Mywidz har Dagens Industri DI.se äntligen släppt en iPhone-app och en ny, modernare mobilwebb.

App’en är paywallad och kostar omkring 3 kr / vecka. Det finns 14 dagars testkonto men då är den späckad med reklam.

En enklare, Safari-länkad (iofs då ”native”) historia som dock ej är speciellt skyddad från de som inte känner för att betala 3 kr / vecka.

För det finns en åtkomlig mobilwebb, som ger samma sak som app’en. Den består av JSP-sidor från MyWidz som nu äntligen visar t ex artikelkommentarer. Det finns även scriptad paginering, mer aktiedata och en del annat.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Fler titlar släppta på Bonnier News Business headless-platta

Men i skrivande stund ger den nya, MyWidz-hostade sajten (utanför Safari-appen) en hel javascriptfel. Både i webbläsare och mobil Safari. Den fungerade bättre förra veckan.

Den 5-6 år gamla mobil-sajten med JSP-sidor (tidgare på PHP av Apegroup) på mobil./m.di.se är dock ännu inte nedstängd och ersatt.

En Android version ska snart släppas av samma gäng. EPiServer Everweb-hostade DI.se väntas även inom kort släppa nya, EPiServer CMS 6-baserade DI.se.

Tipstack till Björn Sållarp.

Kommentarer

  1. ”The MyWidz wrapper ensures a native look and feel,
    of the app. Compared to other wrappers, our technology also contains
    graphical elements, to get the true native feeling. The app using
    MyWidz’ wrapper code, results in a native app that can be uploaded to
    Appstore or Market of respective manufacturer.”

  2. Martin, länken till ”mobilwebben” är inte tänkt att den ska komma ut eftersom paywallen bara existerar i appen (ställ fram tiden på telefonen så är du utelåst, ställ tillbaka och du får access igen). Länken ger dig gratisaccess till allt innehåll. Javascriptfelen beror på att att vissa anrop görs in i applikationen (hybridteknik), vilket ger fel i en vanlig browser. Det vore enkelt att göra ett eget app/webb-skal där allt blir gratis och utan felmeddelanden.

Leave a Comment