Di.se fyller 20, paywallar och re-designar ”like a boss”

In Optimizely/Episerver, Paywall by MKSE.com Redaktion Martin Edenström2 Comments

Med en av landets mest tilltagna nyhetssajtbudgetar kan Di.se re-designa ”like a boss” och leva efter t ex Björn Hedensjös kostsamma designmotto. För andra gången på 10 månader förändras designen och framförallt förnyas de idag ack så viktiga mobilsidorna.

di.se 2014

Domänen di.se reggades för idag 20 år sedan och uppdateringen är en del av firandet.

Premiumtjänster som Di-kontot har nu fått större mobil anpassning och prenumererade tjänster har även blivit en mobil del. Utöver vissa designförändringar i den fixerade toppmenyn och en uppfräschning i de toppade två hamburger- och personlia menyerna är huvudnyheterna:

  • Tillgång till tidningen kvällen innan den trycks för inloggade, betalande användare
  • En fet, vit-stylad yta efter fyra artiklar och en nyhetslista som ska visa upp tryckta Dagens industris nyheter (med vissa bildproblem, se bild)
  • En helt ny iOS iPad
  • En helt ny iOS iPhone app
MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Fler titlar släppta på Bonnier News Business headless-platta

En lite märklig digital, separat hantering av ett uppenbarligen svårpåverkat tryckt tidningsarv. Bara det att de två redaktionerna fortfarande tilltalar varandra med olika namn och som ”de och vi” har genom åren skvallrat om en mins sagt knepig integration.

Android? Nej, inte prioriterat i denna lanseringsvända. Däremot verkar det vansinnigt frustrerande scriptet som tjatade om iOS-appen tagits bort. Di.se ligger på en EPiServer CMS.

Kommentarer

  1. Idag finns inte dagens industri pappersartiklarna med…

  2. Di.se är helt klart en av de sämsta svenska sajterna jag har sett på länge.

    På små skärmar går den inte ens att använda, eftersom en stor position fixed reklambanner liggger över hela innehållet och skymmer det.

    Vem bygger fortfarande sajter så på 2000-talet?

Leave a Comment