DI.se skickade 9500 besökare till Game Of War app, även DN.se drabbade

In CDP, DMP, Cloud / Förvaltning, Gratis, Modul / Extension, Nyheter, Optimizely/Episerver by MKSE.com Redaktion Martin Edenström1 Comments

Det gäller att ha rigorös koll på de 3:e-parts plugin’s som aktiveras på en sajt. På senare tid har DI.se friskt aktiverat både Periscope, Katch samt Snapwidget för ett Instagram-flöde på sin startsida. Missen att inte utvärdera och hårdtesta externa tjänster fick affärstidningen just känna av.

Under måndagen, samt sedan flera dagar tillbaka, skickades samtliga besökare efter några sekunder bort från DI.se startsida och istället direkt till appen Game Of War. Det gällde de som surfade mobilt samt hade Private-läget påslaget. Samma sak hände i alla mobila browsers.

Det finns flera script för att aktivera olika annonser etc. via ”Open in Private Browsing Mode”. Det fungerar som en typ av ”straff” för de besökare som väljer att inte berätta om sin demografi och tekniska uppsättning för en sajtägare. Troligtvis har ett av DI.se’s 3:e partsscripten detta påslaget som en dold feature. Annonsen i DI.se’s fall studsar mellan 4-5 olika affiliate-destinationer innan den landar i App Store och Google Play och skapar några ören som troligtvis går till 3:e partsscriptets ägare.

Samma sak gällde även Bonnier-kollegan DN.se, även de på EPiServer för övrigt.

Ungefär hälften av all trafik (320 000 unika besökare) går till DI.se i mobilen. Att surfa i Private-mode gör ungefär 19 % av alla besökare enligt en Google rapport (en av de enda som finns på ämnet). Det skulle motsvara nästan 10 000 besökare på DI.se. Bara under måndagen. 

I rapporten visste förvisso inte 44% vad Private-mode var, och siffran gällde desktop besökare.

0%
svarade de använder Private-mode enligt tidigare Google undersökning
Felet åtgärdades, utan kommentar vad det gällde för fel, under måndagskvällen. Efter att MKSE varit i kontakt med DI.se.

Björn Heurlin är IT-chef på DN och Jonas Edholm heter DI’s CTO.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Fler titlar släppta på Bonnier News Business headless-platta

Kommentarer

Leave a Comment