Didriksons inför Voyado personligt lojalitetsprogram och CRM, 825 procent fler kunder väljer handla

In CRM Customer Relationship Management, CXM, E-handel, litium, Lojalitetsprogram, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

För ett tag sedan flyttade svenska klädmärket Didriksons över på en Litium e-handel med integration och connector mot då nya affärssystemet Microsoft Dynamics NAV. På senare tid har man även investerat i ett nytt omnikanal lojalitetsprogram och CRM-stöd tillsammans med Voyado. Didriksons E-commerce Manager Daniella Johansson berättar idag om:

  • Fyrdubblade intäkter under 2020
  • 825% ökade kundprogramsmedlemmar som väljer göra ett avslut och handlar (siffror som får en att undra om det fanns medlemmar innan, eller om de inte alls hade koll tidigare på vilka som gjorde ett avslut. Handlade t ex 250 medlemmar om dagen på Didriksons innan innebär det hela 2063 medlemmar idag)
  • 57% konverteringsökning generellt
  • Tidsbesparande marketing automation stöd
[ppp_patron_only level=”1″]

”Med tillväxten inom Didriksons e-handel var en sak vi visste att vi behövde kommunicera med våra kunder på ett personligt sätt. Om vi inte gjorde det skulle vi riskera att förlora dem. ”

Säger Daniella Johansson, E-commerce Manager på Didriksons. Implementationen ska varit uppe på bara några veckor, enligt beställaren.

Vi har mer på samma ämne:  Moomin International köper in omfattande Shopify Plus, Voyado och Sitoo e-handel

Didrikson ska nu utöka samarbetet med Voyado och iscensätta flera nya tillägg inom sitt kundvårdsprogram. Didriksons grundades 1913 i Sverige med en vision att skydda fiskarna som arbetar på havet. Sedan dess har företaget fortsatt att etablera sig som ett jackmärke i Skandinavien. Idag har de fysiska återförsäljare över hela Europa och en växande e-handel.[/ppp_patron_only]