Didriksons inför Voyado personligt lojalitetsprogram och CRM, 825 procent fler kunder väljer handla

In CRM Customer Relationship Management, CXM, E-handel, litium, Lojalitetsprogram, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

För ett tag sedan flyttade svenska klädmärket Didriksons över på en Litium e-handel med integration och connector mot då nya affärssystemet Microsoft Dynamics NAV. På senare tid har man även investerat i ett nytt omnikanal lojalitetsprogram och CRM-stöd tillsammans med Voyado. Didriksons E-commerce Manager Daniella Johansson berättar idag om:

  • Fyrdubblade intäkter under 2020
  • 825% ökade kundprogramsmedlemmar som väljer göra ett avslut och handlar (siffror som får en att undra om det fanns medlemmar innan, eller om de inte alls hade koll tidigare på vilka som gjorde ett avslut. Handlade t ex 250 medlemmar om dagen på Didriksons innan innebär det hela 2063 medlemmar idag)
  • 57% konverteringsökning generellt
  • Tidsbesparande marketing automation stöd
Alla Digitala Val just Din Bransch gör 2020!
Här är vår genomgång över vilka CX-, e-handels och plattformsval hela svenska fashion retail-branschen har gjort 2020.
Hit men inte längre. Du måste vara medlem för att ta del av hela artikeln. Det är gratis initialt och börjar därefter på den överkomliga summan av 19:- SEK i månaden. Pengen går till drift och licens för att driva MKSE.com. Du kan betala en-klicks via ApplePay, Paypal eller kort. Stort tack för din förståelse och ditt stöd!
This content is available exclusively to members of MKSE.com & artikelförfattaren Martins Patreon at €0 or more.