Digitaliseringsjätte vinner Lynk & Co, ska storanställa i Sverige

In CXM, Martech, Nyheter, Offentlig sektor, Online Marketing by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Brittisk-Moldaviska Endava med ett börsvärde om 58 mdr SEK ska satsa mer på Sverige. Som så många andra internationella IT- och digitaliseringsjättar. Endava har redan idag anställda i Sverige och svenska kunder som Boozt.com och mobilitetsföretaget Lynk & Co. Endava säger sig jobba med ”tjänster för digital acceleration, agil mjukvaruutveckling och intelligenta automationstjänster”. Största partnerskapen rör AWS, Google GCP, Azure, ServiceNow, Sitecore och Salesforce.

Endava ska nu anställa fler medarbetare i Sverige och fokusera särskilt på finansiella tjänster, betalningar, detaljhandeln och fordonsindustrin.

”– Sverige har ett imponerande ekosystem inom tech, en entreprenörsanda som är unik med många framträdande teknikföretag samtidigt som Sverige i ett globalt perspektiv har kommit mycket långt inom det digitala området.”

Säger Philip Carl, Nordenchef för Endava.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Höstens noteringssuccé goda nyheter för EQT och Sitecore, kund och partners visade upp sig i Köpenhamn

Företaget grundades i England för 20 år sedan, har över 10 000 anställda och internationella kunder som Volkswagen, Nets och Maersk. Bolaget är noterat på New York-börsen med ett börsvärde på motsvarande cirka 58 miljarder kronor

Endava finns i Australien, Nordamerika, Singapore och Västeuropa och på utvecklingscenter i Bosnien och Hercegovina, Bulgarien, Kroatien, Moldavien, Polen, Nordmakedonien, Rumänien, Serbien, Slovenien, Argentina, Colombia, Mexiko, Uruguay och Venezuela.