Digitalt tryck på MQ Marqetstores.se efter konkursen, konceptet som inte såg dagens ljus

In Optimizely/Episerver Commerce, E-handel, Nyheter, Omnikanal, Optimizely/Episerver by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

”Nya” MQ har nyligen begärts i konkurs men det är högtryck på enbart tre veckor gamla (!) e-handeln Marqetstores.se. Det var i slutet av mars satsningen presenterades i ett nytt pressmeddelande. E-handeln för MQ och Marqet återfinns sedan dess på en Episerver Commerce e-handelsplattform. MQ började däremot skylta om till Marqet i både alla 120 egna butiker samt delvis på egna e-handeln strax innan julhandeln 2019.

Marqetstores.se var en stor del av det omtalade nya koncept från ett redan ansträngt MQ och VD Ingvar Larsson påpekar efter nedläggningen att det var:

” – Mycket vi inte fick visa upp.”

Inom omnikanalkonceptet benämnt:

  • ”En konceptbutiks-kedja för det moderna arbetslivet” med
  • Egna arbetsplatser á la WeWork för att temporärt sitta och jobba
  • En egen, tillhörande outlet-marknad (som H&M Afound) samt ett samarbete med Myrorna och deras kollektion
  • En större kafé-satsning i butik (som StarBucks) och
  • Ett generellt breddat eget sortiment med fler produktkategorier (som många andra retail-aktörer resonerat)

” – Vi [ville skapa] en arena med tillfälliga samarbeten, fler inspirerande kollektioner och ett ännu större fokus på trender. Över hela Sverige.”

Klädkedjan säljer ut hela sortimentet för minst halva priset och det har denna vecka lett till ökad trafik och vissa belastningsproblem inom CDN- och e-handelsplattformsprestandan. Bolaget varnar just nu för att både prestanda på webben kan ge tekniska problem. Samt att leveranstider kan ta längre tid än vanligt på grund av hög belastning.