Di.se Drupal CMS projektet havererar

In Drupal, Nyheter, Polopoly Atex by MKSE.com Redaktion Martin Edenström15 Comments

Enligt uppgift till MKSE.com har Di.se Drupal projektet havererat. Den fortfarande frames-försedda affärssajten ska i slutändan haft alltför olika krav jämfört med hur det snabbrörliga open source CMS:et fungerar. Exempelvis kring förvaltning av Drupalsajter där CMS:et ställer höga krav på kontinuerlig, snabb versionsuppgradering. Även gällande hur egen kod hanteras/migreras gick åsikterna isär.
drupal logo

Bonnierkoncernen har haft ett gott öga till publiceringssystemet ända sedan en konferens i Köpenhamn i fjol. Koncernsajten Bonnier.se var den första att läggas på CMS:et. Och efter ett lyckat testskott kom DI.se TV live på Drupal för 11 månader sedan. Men redan i våras märktes det att huvudsajtprojektet inte gick i rätt riktning. En utredning iscensattes och efter det ströps medlen som skulle läggas på Drupal-migreringen av Bonnier.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Specsavers ny jättereferens till Contentful, commercetools och Algolia

Ett bakslag för CMS:et, som i övrigt under 2009 haft stora svenska framgångar. Det är osäkert vad den idag skräddarsydda lösningen istället ska landa på för CMS. Om det blir någon full systemmigrering. Enbart att uppdatera designen kan vara aktuellt.

Att det internt på Dagens Industri främst finns Java-kompetens ska inte heller hjälp PHP / open source systemet. NodeOne tillhör de konsulter som ska varit inne i projektet.

Nu ryktas det om att Dagens Nyheter DN.se istället är på gång att installera Drupal för en migrering av egna sajten.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Starbucks nästan borta från Sverige, satsar ändå på internationellt Web3.0 lojalitetsprogram

Kommentarer

 1. Kan det vara Node One fel och inte drupal? plattformen har klarat betydligt större projekt än Dagens Industri.

 2. Kan det vara Node One fel och inte drupal? plattformen har klarat betydligt större projekt än Dagens Industri.

 3. Eh… så efter att DI.se har konstaterat att man inte kan bygga på Drupal, så kastar sig Bonnier-kollegan DN.se över samma platform (som dessutom precis har avslutat ett omfattande migreringsprojekt till ny plattform). Låter ju inte helt logiskt: kanske kan vi få lite mer bakgrund till det ryktet?

  Skulle man spekulera om skälet till misslyckandet så skulle jag säga att kombinationen av att ha ett eget-utvecklat system (= inhouse utvecklare med stort ego och mycket specifika ideer om hur saker och ting ”borde vara”) och en allmän över-införsäljning av den valda plattformen är en trolig förklaring.

  Seen it all before :-)

 4. Eh… så efter att DI.se har konstaterat att man inte kan bygga på Drupal, så kastar sig Bonnier-kollegan DN.se över samma platform (som dessutom precis har avslutat ett omfattande migreringsprojekt till ny plattform). Låter ju inte helt logiskt: kanske kan vi få lite mer bakgrund till det ryktet?

  Skulle man spekulera om skälet till misslyckandet så skulle jag säga att kombinationen av att ha ett eget-utvecklat system (= inhouse utvecklare med stort ego och mycket specifika ideer om hur saker och ting ”borde vara”) och en allmän över-införsäljning av den valda plattformen är en trolig förklaring.

  Seen it all before :-)

 5. Dn.se låter nog inte nissarna som sitter utanför skrapan bestämma åt dem. De vill göra en egen förundersökning ’à 350000. Drupal är ju hett. Släng in i CMSmixen med escenic och epi o testa. Di.se problemen som uppstod är inte deras kaka.

 6. Dn.se låter nog inte nissarna som sitter utanför skrapan bestämma åt dem. De vill göra en egen förundersökning ’à 350000. Drupal är ju hett. Släng in i CMSmixen med escenic och epi o testa. Di.se problemen som uppstod är inte deras kaka.

 7. Tråkigt att DI lämnar Drupal. Intressant och kul att höra att DN är intresserade, dock. Om de bara lyckas med att skala upp Drupal tillräckligt skulle det passa finfint – och även gå att integrera med deras produktion för papperstidningen. Senast jag kollade använde de mer eller mindre ctrl-C ctrl-V för att överföra texter för papperstidningen till webben. (Det var iofs ett par år sedan.)

 8. Pingback: Obama och vita huset använder Drupal :: Tip(z)

Leave a Comment