Di.se Drupal CMS projektet havererar

In Drupal, Nyheter, Polopoly Atex by MKSE.com Redaktion Martin Edenström15 Comments

Enligt uppgift till MKSE.com har Di.se Drupal projektet havererat. Den fortfarande frames-försedda affärssajten ska i slutändan haft alltför olika krav jämfört med hur det snabbrörliga open source CMS:et fungerar. Exempelvis kring förvaltning av Drupalsajter där CMS:et ställer höga krav på kontinuerlig, snabb versionsuppgradering. Även gällande hur egen kod hanteras/migreras gick åsikterna isär. Bonnierkoncernen har haft ett gott öga till publiceringssystemet ända sedan en konferens i Köpenhamn i fjol. Koncernsajten Bonnier.se var den första att läggas på... Detta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du eller ditt företag blir en supporterande medlem till MKSE.com. Betalning sker vid månadsskiftet och det går bra att läsa allt innehåll flera dagar innan debitering. Summan bestämmer du själv, börjar på 19 SEK i månaden. Ge gärna det belopp du anser de tiotusentals artiklarna på MKSE.com är värt (190 SEK, 1900 SEK). Pengen går till molndrift och licenser så MKSE.com lever kvar. En-klicksbetalning i mobilen via t ex ApplePay. Via Paypal eller betalkort. Stort tack för din förståelse och stöd! Är du redan medlem, men utloggad? Tuffa cookies-tider nu. Se till att vara inloggad på ditt Patreon-konto och klicka Log In-länken här intill. Eller registrera dig direkt på MKSE.com via Unlock-länken.
To view this content, you must be a member of MKSE.com & artikelfrfattaren Martins Patreon at $1 or more
Unlock with Patreon

Kommentarer

 1. Kan det vara Node One fel och inte drupal? plattformen har klarat betydligt större projekt än Dagens Industri.

 2. Kan det vara Node One fel och inte drupal? plattformen har klarat betydligt större projekt än Dagens Industri.

 3. Eh… så efter att DI.se har konstaterat att man inte kan bygga på Drupal, så kastar sig Bonnier-kollegan DN.se över samma platform (som dessutom precis har avslutat ett omfattande migreringsprojekt till ny plattform). Låter ju inte helt logiskt: kanske kan vi få lite mer bakgrund till det ryktet?

  Skulle man spekulera om skälet till misslyckandet så skulle jag säga att kombinationen av att ha ett eget-utvecklat system (= inhouse utvecklare med stort ego och mycket specifika ideer om hur saker och ting ”borde vara”) och en allmän över-införsäljning av den valda plattformen är en trolig förklaring.

  Seen it all before :-)

 4. Eh… så efter att DI.se har konstaterat att man inte kan bygga på Drupal, så kastar sig Bonnier-kollegan DN.se över samma platform (som dessutom precis har avslutat ett omfattande migreringsprojekt till ny plattform). Låter ju inte helt logiskt: kanske kan vi få lite mer bakgrund till det ryktet?

  Skulle man spekulera om skälet till misslyckandet så skulle jag säga att kombinationen av att ha ett eget-utvecklat system (= inhouse utvecklare med stort ego och mycket specifika ideer om hur saker och ting ”borde vara”) och en allmän över-införsäljning av den valda plattformen är en trolig förklaring.

  Seen it all before :-)

 5. Dn.se låter nog inte nissarna som sitter utanför skrapan bestämma åt dem. De vill göra en egen förundersökning ’à 350000. Drupal är ju hett. Släng in i CMSmixen med escenic och epi o testa. Di.se problemen som uppstod är inte deras kaka.

 6. Dn.se låter nog inte nissarna som sitter utanför skrapan bestämma åt dem. De vill göra en egen förundersökning ’à 350000. Drupal är ju hett. Släng in i CMSmixen med escenic och epi o testa. Di.se problemen som uppstod är inte deras kaka.

 7. Tråkigt att DI lämnar Drupal. Intressant och kul att höra att DN är intresserade, dock. Om de bara lyckas med att skala upp Drupal tillräckligt skulle det passa finfint – och även gå att integrera med deras produktion för papperstidningen. Senast jag kollade använde de mer eller mindre ctrl-C ctrl-V för att överföra texter för papperstidningen till webben. (Det var iofs ett par år sedan.)

 8. Pingback: Obama och vita huset använder Drupal :: Tip(z)

Leave a Comment