Disney+ klarar 100m med AWS Kinesis realtidsanalys och serverless

In Cloud / Förvaltning, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Trots Netflix dominans har som känt Disney+ överträffat allas vilda förhoppningar och tjänsten har sexton månader efter lansering passerat 100 miljoner användare. Då finns det cloudaktörer som gärna påpekar att denna skalning, från estimerade 60 miljoner 2024 i november (uppjusterat till 90 miljoner kort därefter), till hundra bara hade gått med alla egna cloud, SaaS, PaaS och andra tjänster.

Disney+ återfinns på lösningar med stöd av AWS plattform. Speciella tekniska egenskaper som adderats sistone är t ex Amazon Kinesis för realtidsanalys och justering av beteende och användning. Samt att hela Disney+ återfinns på serverless-databasenDetta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du eller ditt företag blir en supporterande medlem till MKSE.com. Betalning sker vid månadsskiftet och det går att läsa innan debitering. Summan bestämmer du själv, det börjar på 19 SEK i månaden. Eller det belopp du anser de tiotusentals artiklarna på MKSE.com är värt (190 SEK, 1900 SEK). Pengen går till molndrift och licenser så MKSE.com får finnas kvar. En-klicksbetalning i mobilen via t ex ApplePay. Via Paypal eller betalkort. Stort tack för din förståelse och stöd!
MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Så fungerar Northvolts legacy-befriade, moderna AWS-setup


Är du redan medlem, men utloggad? Dessa tuffa cookies-tider.. Se bara till att vara inloggad på ditt Patreon-konto och klicka Log In-länken här nedan.Login with Patreon