DN.se fasar ut EPiServer för ökad prestanda

In Cloud / Förvaltning, Episerver, Nyheter by Martin EdenströmLämna en kommentar

EPiServer upplever nog hösten i Sverige som rätt skakig. Uppdragen kommer in och storkunderna ligger kvar på plattformen, men allt fler väljer kunder bort EPiServer som allena upphandlad produkt och flera gamla prestigekonton har börjat ifrågasätta och kritisera sin 2-3 år gamla plattform.

Nu ansluter sig DN.se till de senare. Liksom Expressen.se anser man inte EPiServer hålla för den önskade prestanda som krävs för nöjda kunder i desktop, i mobilen och för att uppnå tillräckligt goda SEO-resultat.

För att åstadkomma en bättre användarupplevelse har DN beslutat att separera dagens DN.se-lösning baserad på EPiServer CMS 6 i två delar. EPiServer har tidigare inverkat på både prestanda och hur DN tekniskt kunde bygga sina lösningar enligt best practice. Separationen innebär införandet av ett nytt lager som kallas “NAVet“. NAVet är baserat på ElasticSearch som ska skapat bättre möjligheter för DN.se webbar att svara snabbt framöver. 

ms
svarstid för hämtning av data siktar DN på

Det har efter Bink-tiden, då en mängd Bonnier-gemensamma upphandlingar landade på EPiServer 6, varit få mediahus som valt plattformen. Den typen av upphandlingar för bruk av tidning domineras just nu av WordPress och, liksom i USA, egenhändigt byggda lösningar samt med en och annan Roxen och Drupalinstallation.

Fler artiklar om ämnet:  Telias wifi öppnar upp SvD.se betalvägg för hela familjer

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.