DN.se strax live på EPiServer och WordPress

In Cloud / Förvaltning, Nyheter, Optimizely/Episerver, Wordpress, XCAP by MKSE.com Redaktion Martin Edenström19 Comments

Update: MKSE.com-besökare börjar rapportera att de stött på nya DN.se.NET-baserade EPiServer CMS 6 live under luciamåndagen.

Antagligen är det edge-noder som efter en provlansering lyckats visa upp nya, Bink-förvaltade, EPiServer-sajten temporärt för vissa besökare. Eller så handlade det om temporär A/B-testning på livepublik. Ni märker främst det riktiga bytet då http://www.dn.se/nyheter/sverige/url-i-ren-text-X.XXXYYYY försvinner mot EPiServers mer friendly-URL:s.

Sajten kommer dock se likadan ut. En ny design har hur som helst planerats av Björn Hedensjö till våren 2011. Han är för re-design var 18:e till 24:e månad (gärna tillsammans med Valtech och Doberman).

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Specsavers ny jättereferens till Contentful, commercetools och Algolia

Trafikrekorden efter självmordsbombaren har gjort att DN.se-gänget valt att skjuta på lanseringen. Den tror dock gå helt live under onsdagen eller torsdagen denna vecka. Projektet avslöjades av MKSE.com för snart 13 månader sedan. Sedan dess har DN.se även hunnit testa på både Drupal och WordPress CMS.

Jobbet har skötts internt samt med 2 Valtech-konsulter som stöd i migreringen från gamla plattformen samt utvecklingen av bloggarna (på WordPress CMS).

Därmed går ännu en av de absolut mesta Polopoly-referenserna i graven. DN.se har varit CMS:et troget i ett decennium och varit mycket drivande i Polopoly-produktens utveckling.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Realtid.se bygger e-handel, designar om och byter ut teknik. Kastar ut Drupal

Något vidare vackert avslut vart det inte heller.

Även XCAP (tidigare DN.se bloggar) tappar ännu en av sina kunder till WordPress.

Därmed har Bink och EPiServer HQ två feta EPiServer-tidningskunder i Bonniers DI.se och DN.se. När de båda under 2011 även kommer skrivas om i en ny version för att funktionellt baseras på plattformen (och inte arvet, som de ser ut idag) kommer de bli ännu kaxigare.

Kommentarer

 1. Pingback: Tweets that mention DN.se strax live på EPiServer | Might Know Something Else -- Topsy.com

 2. Trafikrekord? 3.2 miljoner sidvisningar är lite mer än snittet på 2.9 miljoner…
  Under valet var det uppe över 5 miljoner.

 3. Pingback: Tweets that mention DN.se strax live på EPiServer och WordPress | Might Know Something Else -- Topsy.com

 4. Är verkligen EPiServer ett vettigt alternativ för en sajt med så dynamiskt innehåll som dn.se?

 5. Det funkade för di.se, så det lär väl funka för dn.se :)

 6. Det funkar men vad kostar det? Då lönsamheten på webben är skaral gör man rätt i att kika på alternativ som kanske skalar bort 10% dynamik och på kuppen minska kostnader med mer. Dagens ledande cms:er har blivit dinosaurier…

 7. Databasproblem på (nya) DN.se som gör att sajten ligger nere periodvis för vissa användare. Förhoppningsvis löst snart. / Björn H

 8. Webbsupport.dn.se är nästan ett år gammal så vad är nytt med den?

 9. SvD.se nu om sina WordPress cache problem: ”WP Super Cache är väl i det närmaste en universallösning för att få WordPress att rulla smärtfritt. Frågan är om inte pluginet (eller ett liknande) är så pass centralt att det är dags att WordPress skickar med ett cacheplugin direkt från start. På blogg.svd.se använder vi oss också av WP Super Cache, men trots diverse tweaks räckte inte pluginet till för våra behov och vår setup. Lösningen blev att komplettera med en Varnish cache, inte alltid helt optimalt men efter lite pill rullar det hela riktigt bra.”

Leave a Comment