Dobermans gamla design sänkte DN.se, undvek WordPress och Drupal av säkerhetsskäl

In Microsoft .NET, Nyheter, Optimizely/Episerver, Teknik by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Efter sin avgång har DNs kreativa chef Rickard Frank öppet berättat om vad som pågått i DN-skrapan de senaste åren. I en ny intervju med Beaconomist berättar han att DN.se kraftigt led av torrperioden, den ”digital utvecklingspaus” som skedde under omfattande perioden mellan 2009 till 2014.

Webbplatsen uppdaterades knappt under de fem åren och både teknisk lösning samt Dobermans design från 2009 låg kvar alltför länge mot externa besökare. Det påverkade besökarnas omdöme och upplevelse.

Nu de senaste 18 månaderna har mer anpassad design stegvis kunnat rullas ut. MKSE.com har berättat om hur ledningen med Björn Hedensjö i slutet av den tidigare perioden ville åtgärda stiltjen och kontrade med att planera in ständigt återkommande relanseringar och re-designprojekt.

0år
hände inte mycket på DN.se

Dessutom tar Frank upp faktumet att Episerver enbart är ett content-bibliotek idag. Detta då DN liksom alla andra mediahus inte ville hamna i klorna på en leverantör och sökte en lösning anpassad för masspublicering av artiklar. Drupal och WordPress togs upp som alternativ men sågades efter att testats för DNs krav på säkerhet. Det var för många luckor i deras uppbyggnad.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  WordPress, Adobe AEM och Webflow CMS dominerar i Sverige, fler headless än monoliter

Leave a Comment