Drupal 7 finns i Windows Azure molnet

In Drupal, Microsoft .NET, Nyheter, Open source PHP by MKSE.com Redaktion Martin Edenström1 Comment

Drupal 7 finns inte bara med i Microsofts nygamla webapp WebMatrix-satsning. Microsofts Drupal-satsning har lett till en integration av den öppna mjukvaran i Microsofts molnlösning Windows Azure som nu står redo. Drupal lirar med SQL Server 2008 R2 och resten var redan elastiskt som det var för att fungera i Windows Azure. Craig Kitterman fyller på med att Microsoft i samband med releasen släppt fyra stycken moduler till Drupal 7: Bing Maps, Windows Live ID, Odata...

Detta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du eller ditt företag blir en supporterande medlem till MKSE.com. Betalning sker vid månadsskiftet och det går att läsa innan debitering. Summan bestämmer du själv, det börjar på 19 SEK i månaden. Eller det belopp du anser de tiotusentals artiklarna på MKSE.com är värt (190 SEK, 1900 SEK). Pengen går till molndrift och licenser så MKSE.com får finnas kvar. En-klicksbetalning i mobilen via t ex ApplePay. Via Paypal eller betalkort. Stort tack för din förståelse och stöd!


Är du redan medlem, men utloggad? Dessa tuffa cookies-tider.. Se bara till att vara inloggad på ditt Patreon-konto och klicka Log In-länken här nedan.
To view this content, you must be a member of MKSE.com & artikelförfattaren Martins Patreon at $1 or more
Unlock with Patreon

Kommentarer

  1. Många av de skandinaviska CMS:en som borde passa för att köra i molnet lever väl delvis på att sälja hostingtjänster. EPi, Lemoon, Dynamicweb och Sitoo t ex. Det lär väl inte riktigt ligga i deras intresse att underlätta drift via andra aktörer. Där hittar man rimligen förklaringen till att molnet inte slagit igenom ännu.

    Personligen känner jag mig rätt gammaldags när jag säger att jag gillar att veta var något driftas och att kunna hälsa på leverantören, käka bullar och dricka automatkaffe hos dem. Sådan kontakt brukar underlätta när det kör ihop sig.

Leave a Comment