Drupal 7 i en första Beta release

In Drupal, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström2 Comments

Drupal 7 har precis släppts i en första Beta release. Det återstår fortfarande många buggar att fixa, men Drupal-Sverige och Drupal-världen är exalterade. För att snabba på arbetet satte grundarens kommersiella bolag Acquia in en heltidare (eller nya modeordet FTE) för att squasha buggar. Men vilken tid det tagit! Redan för 13 månader sedan pratades det om denna beta. Verkar som mycket kärna fått skrivas om. Kan ha behövts, enligt kritikerna. Hoppas det gjorde rätt denna...

Detta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa allt och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du blir en supporterande medlem till MKSE.com. Du betalar vid månadsskiftet och kan därför läsa innan du debiteras. Summan bestämmer du själv, det börjar på 19:- SEK i månaden. Pengarna går till drift och licens för att driva MKSE.com. Betalas via ApplePay, Paypal eller kort. Stort tack för ditt bidrag och din förståelse!
To view this content, you must be a member of MKSE.com & artikelförfattaren Martins Patreon at $1 or more
Unlock with Patreon

Kommentarer

  1. Pingback: Tweets that mention Drupal 7 i en första Beta release | Might Know Something Else -- Topsy.com

  2. Vi som är insatta i detta projekt, vet att en hel del saker skrivs om. Det som gör att det tar tid är att Drupal alltid tar hand om uppgradering av både content och konfiguration. Dvs man förväntas kunna uppgradera sin Drupal 6 sajt till Drupal 7, utan allt för stora problem. Detta är givetvis komplicerat, men det är en av styrkorna med Drupal, speciellt då man inte kodar utan konfigurerar mer. I andra plattformar så blir det enklare, då man enkelt kan ta hand om innehållet och sina specialskrina funktioner när en ny release skall ut. Där får användarna ta smällarna i stället, vilket vi sett många exempel på bla på din blogg Martin.
    Drupal 7 innehåller en hel del intressant lite för slutanvändaren men kanske främst för utvecklare har det blivit bättre. Det kanske låter konstigt, men Drupal är ju till för utvecklare. Drupal distributioner är till för slutanvändare, som tex Gardens. Gardens var för övrigt buggigt när det släpptes, men är betydligt bättre idag och man har ca 20.000 sajter som kör Gardens. Det är imponerande!

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.