Drupal 7 i kris? Nu 22 181 buggar, dubbelt så många som i fjol

In Drupal, Featured, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström5 Comments

En ny debatt om Drupals antal olösta buggar och problem har blossat upp i USA. Detta efter att antalet olösta buggar i Drupal 7 visat sig ha dubblerats istället för att minskat under det senaste året. Bolaget UnleashedMind påvisar i en genomgång från augusti 2011 det lavinartade antalet fler buggar som påfunnits i plattformens core, kärna: Augusti 2011: 4 153 olösta buggar (22,181 totalt - nästintill dubblerade inom två år),... Detta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du eller ditt företag blir en supporterande medlem till MKSE.com. Betalning sker vid månadsskiftet och det går bra att läsa allt innehåll flera dagar innan debitering. Summan bestämmer du själv, börjar på 19 SEK i månaden. Ge gärna det belopp du anser de tiotusentals artiklarna på MKSE.com är värt (190 SEK, 1900 SEK). Pengen går till molndrift och licenser så MKSE.com lever kvar. En-klicksbetalning i mobilen via t ex ApplePay. Via Paypal eller betalkort. Stort tack för din förståelse och stöd!
Är du redan medlem, men utloggad? Tuffa cookies-tider nu. Se till att vara inloggad på ditt Patreon-konto och klicka Log In-länken här intill. Eller registrera dig direkt på MKSE.com via Unlock-länken.
To view this content, you must be a member of MKSE.com & publicisten Martins Patreon at SEK1 or more
Unlock with Patreon

Kommentarer

  1. Daniel a.k.a sun som har skrivit artikeln driver bolaget UnleashedMind som är baserad i Tyskland. Han är även en av Drupal core utvecklare. Debatten är inte kopplad till USA på något sätt. Du kanske snappade den via Hacker News?Det han har skrivit handlar om att kärnan har blivit för stor och komplicerad. De vill skala ner kärnan från skräpkod/moduler som saknar b.la maintainers.Detta är så klart är väldigt bra initiativ som förhoppningsvis kommer att bidra till snabbare utveckling, stabilare produkt samt snabbare släpp av nya versioner. På senaste DrupalCon London har man dragit igång initiativet att göra kärnan ”maintainable”. Kika här: http://drupal.org/node/1255674

  2. Hej, jo, det var jag medveten om (se min egen ”smallcore”-länkning). Att han var tysk också, det är debatten som pågår i USA. Iaf enligt min uppfattning om vad som står (och citeras) på bloggar jag följer. Det är även där WP och Drupal allt oftare jämförs.

  3. I september då denna nyhet skrevs fanns det minst 160000 sajter som använder sig av Drupal 7. Vad du har fått informationen om att man inte vill uppgradera ställer jag mig mycket frågande till – det finns så vitt jag ingen sådan statistik tillgänglig. I september var utvecklingen av Drupal 8 mycket aktiv.

  4. Daniel har många goda poänger i sin bloggpost, men han påstår inte att man inte uppgraderar (bara att det är svårt – men detta är ett problem som härstämmar främst från contrib-moduler), och just i augusti var det inte så många commits för Drupal 8, mycket på grund av de initiativ som hölls på att bildas, och omformning av hur man arbetar, och att man ville fokusera på att lösa buggar för Drupal 7 – men när du skrev din artikel en månad senare var det en annan femma.

    Dries bloggpost om Drupal 8 säger en hel del om var man är i dag, och varför man har bytt arbetsmetod: http://buytaert.net/8-steps-for-drupal-8

Leave a Comment