Drupal 7 i kris? Nu 22 181 buggar, dubbelt så många som i fjol

In Drupal, Featured, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström5 Comments

En ny debatt om Drupals antal olösta buggar och problem har blossat upp i USA. Detta efter att antalet olösta buggar i Drupal 7 visat sig ha dubblerats istället för att minskat under det senaste året.

http://banghousestudios.com/sites/default/files/imagecache/640width/Drupal-Your-Face-Logo.jpg

Bolaget UnleashedMind påvisar i en genomgång från augusti 2011 det lavinartade antalet fler buggar som påfunnits i plattformens core, kärna:

Augusti 2011: 4 153 olösta buggar (22,181 totalt – nästintill dubblerade inom två år), fortfarande uppgraderingsproblem vilket lett till att många fastnat inom gamla Drupal 6, nästintill ingen utveckling alls på kommande Drupal 8.

Fler än 450 personer bidrar till Drupal 7 core genom delprojekt och moduler. Pga. problem med att färdigställa en del ”product features” hann ett flertal betydande bidragande kodare inte checka in vitala buggfixar till Drupal 7 släppet. Majoriteten av dessa buggar är fortfarande, 8 månader senare, fortfarande inte rättade.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Bostadsrätterna uppdaterar Drupal för 2000 föreningar

Tidigare under 2011 har det talats om hur Drupal moduler lider av att många är i rå beta eller alpha-version och släpps ut i alltför ofärdigt format av sina utvecklare. Ett beteende som t ex inte det snarlika WordPress utvecklarcommunityt lider av på samma sätt.

Drupal smallcore förespråkarna som gärna sett att Drupal varit ett renare, ej OTB-funktionsfyllt CMS, får vatten på sin kvarn.

Det har även märkts av fler migreringsguider hur man går från Drupal 6 och Drupal 7 till t ex mer stabila WordPress open source på sistone. WordPress anses idag som Drupal 7:s absolut största konkurrent.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Starbucks nästan borta från Sverige, satsar ändå på internationellt Web3.0 lojalitetsprogram

Kommentarer

  1. Daniel a.k.a sun som har skrivit artikeln driver bolaget UnleashedMind som är baserad i Tyskland. Han är även en av Drupal core utvecklare. Debatten är inte kopplad till USA på något sätt. Du kanske snappade den via Hacker News?Det han har skrivit handlar om att kärnan har blivit för stor och komplicerad. De vill skala ner kärnan från skräpkod/moduler som saknar b.la maintainers.Detta är så klart är väldigt bra initiativ som förhoppningsvis kommer att bidra till snabbare utveckling, stabilare produkt samt snabbare släpp av nya versioner. På senaste DrupalCon London har man dragit igång initiativet att göra kärnan ”maintainable”. Kika här: http://drupal.org/node/1255674

  2. Hej, jo, det var jag medveten om (se min egen ”smallcore”-länkning). Att han var tysk också, det är debatten som pågår i USA. Iaf enligt min uppfattning om vad som står (och citeras) på bloggar jag följer. Det är även där WP och Drupal allt oftare jämförs.

  3. I september då denna nyhet skrevs fanns det minst 160000 sajter som använder sig av Drupal 7. Vad du har fått informationen om att man inte vill uppgradera ställer jag mig mycket frågande till – det finns så vitt jag ingen sådan statistik tillgänglig. I september var utvecklingen av Drupal 8 mycket aktiv.

  4. Daniel har många goda poänger i sin bloggpost, men han påstår inte att man inte uppgraderar (bara att det är svårt – men detta är ett problem som härstämmar främst från contrib-moduler), och just i augusti var det inte så många commits för Drupal 8, mycket på grund av de initiativ som hölls på att bildas, och omformning av hur man arbetar, och att man ville fokusera på att lösa buggar för Drupal 7 – men när du skrev din artikel en månad senare var det en annan femma.

    Dries bloggpost om Drupal 8 säger en hel del om var man är i dag, och varför man har bytt arbetsmetod: http://buytaert.net/8-steps-for-drupal-8

Leave a Comment