Drupal 7 tillgängligt för nedladdning

In Drupal, Featured, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström4 Comments

Efter flera års väntan, nästan tre faktiskt, släpptes då äntligen Drupal 7. Som MKSE.com tidigare berättat kommer communityt kring den i Europa och i USA just nu i särklass mest hypade CMS-produkten göra sitt bästa för att informera alla potentiella kunder om detta. Det sker bl a genom några hundra samordnade releaseparties. Nu återstår att se om även kunderna uppskattar allt UX-arbete som D7UX-gruppen gjort och plattformen i Sverige lyckas gå från testskott och CMS-val i...

Detta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa allt och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du blir en supporterande medlem till MKSE.com. Du betalar vid månadsskiftet och kan därför läsa innan du debiteras. Summan bestämmer du själv, det börjar på 19:- SEK i månaden. Pengarna går till drift och licens för att driva MKSE.com. Betalas via ApplePay, Paypal eller kort. Stort tack för ditt bidrag och din förståelse!
To view this content, you must be a member of MKSE.com & artikelförfattaren Martins Patreon at $1 or more
Unlock with Patreon

Kommentarer

  1. Mashable hyllade just Drupal plattformen som en “to watch” 2011. De lyfter fram “CMS Development shops” som Seed och Lullabot också.

  2. Pingback: Tweets that mention Drupal 7 tillgängligt för nedladdning | Might Know Something Else -- Topsy.com

  3. Precis som Martin säger är det core som är klar, det tar ett par månader innan de mest använda modulerna kommer att vara stabila. Det pågår dock redan nu projekt i Sverige med D7 och fler lär det bli! :) Jag tror inte det kommer ta mer än ett par månader innan vi ser relativt stora sajter på D7. Är man i läget att påbörja utveckling i vår är D7 verkligen ett alternativ omgående. Allt hänger så klart på hur komplex sajt du skall bygga och vilka moduler/ integrationer som är måsten från start.

    När 7 nu är släppt så kommer massor av fokus hamna på att lyfta de viktigaste modulerna.

    Ett tips är att titta på Views3 som kommer innebära nästan lika mycket mervärde som Drupal 7 i sig gör. Möjligheten att i gränssnittet skapa vyer mot externa datakällor skapar enorma möjligheter! Ta tex en titt på http://developer.yahoo.com/yql/console/ så ser ni ett stort antal tjänster som är tillgängliga för att skapa vyer mot i Drupal genom att använda modulen http://drupal.org/project/yql_views_query! Det är minst lika stort som D7 i sig och det är denna typ av utveckling som Drupal svårslaget 2011.

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.