Drupal 8 och EPiServer 7.1 ramverk behandlas på konferens

In Drupal, Headless / Decoupled CMS, Optimizely/Episerver by MKSE.com Redaktion Martin Edenström5 Comments

Vi avrundar veckan med några konferensnyheter som andas den rådande CMF-trenden. För veckan har inte enbart handlat om Webbdagarna Stockholm med sina rekordmånga 1550 deltagare.

Det högpresterande PHP-webbframework’et Symfonys bakgrund och fördelar behandlades under fredagens Drupalcamp Stockholm av Tobias Sjösten. Kommande Drupal 8 är byggt på ramverket och spåret var fullsatt.

Fullsatt var även hela Drupalcamp och nyss nämnda ämne gjorde att de 300 deltagarna från Drupal-Skandinavien för första gången även blandades med en handfull ännu ej Drupal-invigna PHP-utvecklare.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Knowit köper upp Ascend och Ionic för 200 Mkr

Stormfors, Happiness, SthlmConnection, Kollegorna och Wunderkraut arrangerade året Drupalcamp, det första på några år.

Drupal

Och den 26/3 är det premiär för Claremont (som på kort tid tagit över nästan hela Connectas EPiServer-avdelning) att arrangera nästa EPiServer Meetup.

Även där kommer det talas om det gränssnittsramverk (Sparrowhawk EPiServer 7 CMS editorial interface) som styr användarupplevelsen i senaste EPiServer CMS 7.1.

Annars är det Computer Sweden Mobility dagen den 14:e mars, Guldnyckeln 2013 torsdagen den 21:a mars, Future Retail den 17-18 april och Webbstrategidagarna 2013 23-24 april.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Knowit köper upp Ascend och Ionic för 200 Mkr

Kommentarer

  1. Även Sthlm Connection och Kollegorna var med och arrangerade campet och om jag inte minns fel så var det väl inte ”ett par år sedan” vi hade DrupalCamp förra gången utan hösten 2011 i Stockholm och sedan våren 2012 i Göteborg.

  2. Det var ett fantastisk camp i år! Fullpackat med sköna människor och mycket välorganiserat — creds till alla arrangörer.

  3. Jösses fel igen. Claremont har värvat en fd Connecta anställd. Inte direkt hela EPiServer-avdelningen…

  4. Vadå ”det första på några år”? Farbror höll ju själv en presentation på DrupalCamp Stockholm hösten 2011. :)

  5. och nu lämnar EPiServer gänget Claremont …

Leave a Comment