Drupal CMS för 126 Mkr hos den amerikanska regeringen

In Drupal, Nyheter, Offentlig sektor by MKSE.com Redaktion Martin Edenström6 Comments

Lullabot, som var i Stockholm under Drupalcamp Stockholm berättar transparent om arbetet med att föra in Drupal hos den amerikanska regeringen i Washington.

Recovery.commerce.gov har redan släppts  på CMS plattformen och i skrivande stund pågår arbetet med att re-designa och flytta hela Commerce.gov till Drupal. Nyss nämnda sajt ska för övrigt haft en ganska hårresande open source budget, 18 miljoner dollar. För projekt/en, förvaltning, support etc. under fem år framöver, men ändå.

Implementationspartnern berättar att:

There seems to be quite a buzz around Drupal in the government” samt att ”Word is starting to get around about Drupal as a great platform for government websites”.

New York State Senate använder även Drupal och Lullabot tror intresset för plattformen boomat under slutet av 2008 och under 2009.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Drupal 10 firas med stort party i Stockholm

Recovery.gov fick vid lanseringen 3 000 hits i sekunden. Och sajten stod pall enligt dem själva. Lullabot har för övrigt hållt i seminarier med tillhörande slides i en MKSE.com/IDG/NodeOne het potatis, Drupal / WordPress prestanda, performance och skalabilitet.

Sverige då? Vi har Vansbro och Allingås kommun på gratis Drupal-licenser.

Kommentarer

 1. Fantastikt att du tvingar dina besökare att bli medlemmar på din sida för att läsa hela blogginlägget. Ligger ju verkligen i tiden att låsa upp internetbesökare och tvinga dom att registrera sig. Speciellt på en blogg.
  Grymt besviken och hoppas verkligen du tar bort denna funtinalitet.
  Tack på förhand
  Mikael

 2. Håller helt och hållet med. Få inser hur värdefull en korrekt underhållen och segmenterad medlemsdatabas egentligen kan vara.

  Sedan är ju frågan vad man vill åstadkomma och vad som är syftet med siten. Trodde ärligt talat inte att syftet med MKSE var särskilt kommersiellt?

 3. Tycker nog det är helt okej att kräva registrering för en så nischad sajt som den här. Det handlar ju om ifall du har unik info som vi läsare inte hittar någon annan stans (inte enkelt i alla fall). Och naturligtvis att det är busenkelt att registrera sig.

 4. Tack Micke. Ska förtydliga med att jag under q4 2009 bara haft registreringskrav på var tionde artikel eller så. Fick ihop närmare 700 medlemmar under 2 veckor då samtliga artiklar krävde medlemskrav.
  Vet inte ännu hur jag ska göra med detta under året. Just nu är det främst kul för mig att få namn på anställda vid företagsnamn jag tidigare bara kunnat följa på Analytics.

Leave a Comment