Drupal Gardens moln dog, WordPress.com Amazon S3-beroende var mindre

In Amazon, Cloud / Förvaltning, Drupal, Nyheter, Open source PHP by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Amazon Web Services (AWS) avbrottet i helgen sänkte även hela Drupal Gardens, Drupals satsning för att ge WordPress.com-dominansen en match.

Drupal tar, som alla molnbaserade aktörer sig bör, på sig hela ansvaret och bjuder alla med betalkonton på nästa månad. Dessutom ska de, som alla molnbaserade aktörer sig bör, titta på en bättre backupplösning för att inte vara helt beroende av Amazons östkustserverparker.

WordPress.com har haft sina problem i mars och april, men påverkades inte av AWS avbrottet. Trots att WordPress.com är boroende av Amazon S3. Något som Matt ser som ett misslyckande (han vill kunna styra mer själv). WordPress.com ligger till en majoritet sedan 2007 på tusentals, egenhändigt köpta, servrar spridda över USA.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Inte kris överallt, Centra firar fjorton releaser på åtta veckor

För WordPress.org selfhosted finns även flertal enkla AWS-plugins till WordPress . Som CDN Sync Tool för Amazon S3 / CloudFront, MaxCDN och CloudFiles som ger ett enkelt GUI för att lägga upp synkat WordPress-content i Amazon S3 buckets. Något som rejält kan snabba upp laddtider från den vanliga WP-hostingen.

Se även detta, om vilka AWS-beroende som inte drabbades.

Leave a Comment