Drupal i Europa: Skattefusk, dåligt rykte och marknadsledande

In Drupal by MKSE.com Redaktion Martin Edenström6 Comments

Update: Wunderkraut med finska CEO Vesa Palmu har publicerat en sammanställning över bolagets syn på Drupal i Europa. Den innehåller några utropstecken:

 • England har problem med prispress samt att Drupal fått ett generellt dåligt rykte. Att fler respektabla byråer säljer Drupal ser Wunderkraut som positivt. MKSE’s senaste uppgifter om lokal konkurrens i landet hittar ni här.
 • Skattefusk påverkar starkt den Lettiska marknaden som kallas närmast oetisk i vissa upphandlingsfall.
 • Tyskland anses vara Drupals tillväxtmarknad nummer ett i höst. Nära de starka Beneluxfästerna (Drupal grundades i Belgien), men fortfarande orörd mark. I landet konkurrerar man bl a med lokala Coremedia, E-Spirit, OpenText m fl.
 • I Finland kallas CMS:et för marknadsledande, där är de större utmaningarna att utveckla de befintliga installationerna så de blir mer verksamhetskritiska.
 • Norge ligger efter Finland och Sverige. Wunderkraut ser på sitt minsta kontors utmaning som stor, men med lika stora möjligheter. I Norge är t ex eZ och svenska EPiServer starka.
 • Den svenska marknaden omnämns inte, men efter att anställda sparkats och svenska kontor lagts ned hoppas Wunderkraut stå bättre positionerade från Stockholm.
 • Den hårt konkurrensutsatta (DynamicWeb, SiteCore, Umbraco m fl), för Wunderkraut numera nedlagda danska marknaden, omnämns inte.
MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  CoreMedia köper upp två företag inom personalisering och chatbotar

Wunderkraut ersätter dock de nedlagda kontoren med ett nytt vecka 39. Det är verksamheten Mekaia i Estland grundat 2002 med ett okänt antal medarbetare som ansluter under den komplexa koncernstrukturen.

Vesa berättar även de hoppas mycket på Drupal 8. En uppdatering bolaget är stolta med att ha bidragit med nästan 600 000 SEK i ekonomisk sponsring till.

Idag samlas även Europas, och världens, alla Drupalfantaster i Prag där DrupalCon Prague 2013 just kickade igång.

Embedded image permalink

 

Kommentarer

 1. Jahapp, bara att ta fram popcornen och luta sig tillbaka.

 2. Vänta på vad? Artikeln säger ju inte direkt att det går dåligt för Drupal. Rubriken däremot antyder det (vilket egentligen bara handlar om oetiska upphandlingar i Lettland, vilket knappast lär vara förvånande).

 3. har du inte sett det finns vissa som inte vekrar göra annat än att hänga här inne och kommentera. de borde jobba på istället.

 4. 1. Att det är oetiska görningar på gång är ett starkt antagande, BS IMO!
  2. Att den generella responsen är ”låt WK sjunka” är sjukt tråkig.

 5. http://www.wunderkraut.se

  ErrorThe website encountered an unexpected error. Please try again later.

  Error messagePDOException: SQLSTATE[HY000] [2002] Can’t connect to local MySQL server through socket ’/var/run/mysqld/mysqld.sock’ (111) in lock_may_be_available() (line 167 of/mnt/wunderkraut.se/web/includes/lock.inc).

 6. Har Wunderkraut gått i konkurs på riktigt nu? http://www.wunderkraut.se

  ErrorThe website encountered an unexpected error. Please try again later.

  Error messagePDOException: SQLSTATE[HY000] [2002] Can’t connect to
  local MySQL server through socket ’/var/run/mysqld/mysqld.sock’ (111) in
  lock_may_be_available() (line 167 of/mnt/wunderkraut.se/web/includes/lo….

Leave a Comment