Drupal-partnern saknar prestanda, överger plattformen i senaste casen

In Drupal, Nyheter, Open source PHP, Static Site Generator, Teknik by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Swedish Drupal Awards vinnaren SthlmConnection har gått i ”head-less CMS eller inte” tankar sedan i vintras. Det har lett till att senare case, som nysläppet Globalportalen, istället landat på open source Bolt CMS.

Se allt om Static Site Generators

I MKSE kategorin för denna trend

Därmed väljer huvudstadsgänget en inte en helt Static anpassad lösning, men ett mer lightweight CMS skrivet i PHP. Bolt har blivit primärvalet för Sthlmconnection då de i plattformen bl a slipper Drupals ”tunga” administration utan istället får konfigurera kundwebbcasen i olika textfiler. Något som anses minst lika självförklarande som Drupals utvecklarformgivna och omfattande administrativa sektioner. 

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Går att spara in 17 Mkr på byte till headless CMS

Även open source Drupal-byråer som Stormfors och Bazooka samt Creunas öppen källkodsgäng har på senare ersatt Drupal-projekt med WordPress och olika Static-lösningar.

Globalportalen drivs av Forum Syd och samlar allt om globala frågor på ett och samma ställe. Globalportalens har skapat ”huvudämnen” som jobbar med egna ingångssidor med introduktion och relaterat innehåll.

0ggr
snabbare än CMS med CDN är Static Site Generators

”- [De] förstod Globalportalens och målgruppens behov. Det i kombination med deras expertis gjorde att slutresultatet blev bättre och snyggare än vi kunnat föreställa oss.”

Säger Nicole Bianchi. Webbredaktör, Globalportalen.

Leave a Comment