Drupals grundare missuppfattar, tror Apple och Exxon är nya kunder

In Drupal, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström1 Comments

Nasdaq, som äger OMX börsen i Stockholm, har efter en längre utvärdering valt Drupal 8 som ny plattform för produktion av vissa informativa delsajter. Det berättar Drupals grundare Dries Buytaert stolt. Extra stolt är att över att de även kommer driftas på hans kommersiella bolag Acquia.

Först ut är IR-sidorna, Investor Relations, för börsbolaget. Tidsenligt planerar även Nasdaq att whitelabla sin egen Drupal IR-paketering och erbjuda den till sina börsbolagskunder.

Dries Buytaert tror att IR-sajterna kommer hjälpa till att öka medvetenheten om Drupal bland alla större företag på Nasdaq-börsen. Det blir nog svårt. IR-webbplatser har historiskt varit något PR- och informationschefer vill äga själva, alternativt lägga ut hos färdiga IR-tjänsteleverantörer som Cision eller MyNewsdesk.

I Sverige finns sedan flera år tillbaka ett IR-erbjudande på just Drupal av Alert IR. Det har genom åren även figurerat flera typer av IR och SMNR (social media news room) paket på t ex WordPress för större kunder med ett IR-sajtbehov.

Så när Drupal-grundaren skriver om hur han tror att investor.apple.com (just nu på Ink Web Framework) eller ir.exxonmobil.com (på en tung, .NET-baserad Thomson Reuters Corporate Solutions webcasts och IR-website) inom kort kommer komma över till Drupal är han nog missinformerad.

0%
av Fortune 500 företagen är även kunder till Nasdaq
Det är inte första gången Drupal-fadern är ute och snurrar. Förra året hittade han själv på, och försökte sälja in, den vansinniga idén om att låta bolagets största kunder ascii-annonsera i Git mot gratis timdebitering. Som tur var för resten av Acquia lyckades hans mer kommerisellt lagda kollegor döda idén tillräckligt snabbt för att det inte skulle bli pinsamt eller att faktiskt Pfizer skulle få höra talas om initiativet.

Nasdaq Nordic på Övre Gärdet i Stockholm är en samling av verksamheter som Nasdaq, Inc. bedriver i Norden och Baltikum. Med bas i Sverige.

Kommentarer

Leave a Comment