Du har det olagligt varmt i hemmakontoret, WHO larmar

In Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Hur känns det? Varmt? Svenska IT-konsulter och tjänstemän jobbar nästan halva veckan i temperaturer som överskrider WHOs rekommendationer. Det visar en ny studie som presenterades idag.

Studien har utförts under ett års tid och där har temperaturerna i över 200 000 Europeiska hushåll undersökts. Européerna visar sig spendera betydligt mer tid i alldeles för varma hushåll än normalt. Under 2020 jobbade de flesta svenskar hemifrån som en direkt följd av COVID-19. Märkbart är att svenskar i snitt jobbade i 18 timmar i veckan i en temperatur som översteg 25 grader.

Fler människor fortsätter nu att jobba hemma under sommaren och dessa väldigt varma junidagar. Utan central AC osv. betyder det att fler även i sommar jobbar i en obekväm miljö. Christian Deilmann, som är medgrundare och produktchef hos undersökande Tado berättar:

”– Den stora förändringen när det kommer till människors arbetsmiljö i spåren av COVID-19 har lett till att man bör titta närmare på hur människor jobbar hemifrån. Man ska kunna ha tillgång till en behaglig arbetsmiljö där man kan fokusera och må bra, snarare än att ha det som en distraktion i sitt arbete. För att motverka en för varm arbetsmiljö har en fler och fler  skaffat luftkonditionering till sina hem. ”

Förutom obehag leder ett varmt inomhusklimat till lägreDetta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du eller ditt företag blir en supporterande medlem till MKSE.com. Betalning sker vid månadsskiftet och det går att läsa innan debitering. Summan bestämmer du själv, det börjar på 19 SEK i månaden. Eller det belopp du anser de tiotusentals artiklarna på MKSE.com är värt (190 SEK, 1900 SEK). Pengen går till molndrift och licenser så MKSE.com får finnas kvar. En-klicksbetalning i mobilen via t ex ApplePay. Via Paypal eller betalkort. Stort tack för din förståelse och stöd!

Är du redan medlem, men utloggad? Dessa tuffa cookies-tider.. Se bara till att vara inloggad på ditt Patreon-konto och klicka Log In-länken här nedan.Login with Patreon