Dux sängar skapar Amazon voice- och säljstrategi, tar fram Dux Smart Module enhet

In Amazon, Nyheter, Optimizely/Episerver, Salesforce by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Dux koncernchef Henrik Ljung ser att framtidens säljkanal för de egna lyxsängarna är högst omnikanalbaserad. Därför har sängtillverkaren nyligen, enligt dem själva på det amerikanska företagets initiativ, dragit igång ett samarbete med Amazon. Dux nya Amazon Alexa försedda säng, en modul på undersidan av enheten (kallad ”Dux Smart Module”), demades redan på CES 2019 i början av året. Den har kommit fram via i ett samarbete tillsammans med Stellé Smart Speakers. Nu verkar enheterna även gå i produktion.

I det långa loppet gäller det hur sängarna bäst kombineras med, och blir en del av kundernas hem med röststyrda Alexa-assistenter. Tanken är att bli en del av de smarta hem som växer fram över hela landet. Rösten ska kunna styra både sängfunktioner samt integreras mot vanliga funktioner som att sätta på lampor, dra för gardiner och sätta på alarmet. Samma funktioner som nyligen även IKEA introducerat för sina egna Home smart kategoriprodukter.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Salesforce pensionerar Customer 360, numera Patient 360, Citizen 360, Member 360 och Subscriber 360

DUX är även en Episerver CMX användare för egna externwebben på dux.se och har skaffat en Salesforce som CRM-system. Dux återfinns i omkring 90 egna butiker och omsatte förra året 500 Mkr.

Beställarstöd inom e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss