E-handelsaktörerna vill äga content management biten

In CXM, Featured, Nyheter, Optimizely/Episerver, Oracle WebCenter Sites, SAP Commerce Cloud, Sitecore XP by MKSE.com Redaktion Martin Edenström5 Comments

Nu är den framtid MKSE.com siat om på diverse seminarier och event senast åren här. E-handelsaktörerna börjar aggressivt göra anspråk på mer "ren" innehållshantering och termen "content mangement". De fråntar därmed CMS-produktens historiska rätt att själva, eller i kombination kontrollera och äga innehållshanteringen, tillsammans med e-handelsproduktens produktdata/Product Information Management (PIM). CMS, eller WCM/WCMS som amerikanerna föredrar att kalla det, blev en modul (Web Content Management Module) när Javabaserade hybris presenterar den delen inom sitt e-handelserbjudande. hybris... Detta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du eller ditt företag blir en supporterande medlem till MKSE.com. Betalning sker vid månadsskiftet och det går bra att läsa allt innehåll flera dagar innan debitering. Summan bestämmer du själv, börjar på 19 SEK i månaden. Ge gärna det belopp du anser de tiotusentals artiklarna på MKSE.com är värt (190 SEK, 1900 SEK). Pengen går till molndrift och licenser så MKSE.com lever kvar. En-klicksbetalning i mobilen via t ex ApplePay. Via Paypal eller betalkort. Stort tack för din förståelse och stöd! Är du redan medlem, men utloggad? Tuffa cookies-tider nu. Se till att vara inloggad på ditt Patreon-konto och klicka Log In-länken här intill. Eller registrera dig direkt på MKSE.com via Unlock-länken.
To view this content, you must be a member of MKSE.com & publicisten Martins Patreon at $1 or more
Unlock with Patreon

Kommentarer

  1. Hybris köps upp innan året är slut. Surt för #episerver #sitecore #sitefinity

  2. Intressant och inte helt oväntat. CMS-världen gör lite samma sak åt commerce-hållet. Det finns stora fördelar med att ha CMS och E-handel integrerat vilket var precis vårt resonemang när vi byggde http://www.olssongerthel.se och det har blivit oerhört lyckat

  3. EPiServer Commerce (fd Mediachase) är redan en etablerad e-handelsplattform i Sverige med många lyckade implementationer. Och vad gäller EPiServer PCM/PIM så finns en färdig integration mellan EPiServer Commerce och inRiver PIM. Vi på Sigma har arbetat många år med både EPiServer och inRiver PIM, som vi ser som de marknadsledande plattformarna för CMS respektive PIM i Sverige. Vi har också genomfört några riktigt bra EPiServer Commerce-projekt som verkligen gett mersmak, -och fler är under uppstart.

  4. Men Fredrik, det där är 1, 2, 3 system du pratar om. artikeln handlade om att det kanske bara behövs ett enda. inte flera sammankopplade, men fler licenser.

  5. Det är bara två system, men skulle lika gärna kunna ses som moduler från ex. Hybris. Skillnaden är att du är live på en bråkdel av tiden till en bråkdel av budgeten, men med minst lika högt affärsvärde.

Leave a Comment