E-handelsaktörerna vill äga content management biten

In CXM, Featured, Nyheter, Optimizely/Episerver, Oracle WebCenter Sites, SAP Commerce Cloud, Sitecore XP by MKSE.com Redaktion Martin Edenström5 Comments

Nu är den framtid MKSE.com siat om på diverse seminarier och event senast åren här.

http://hybris.de/medias/sys_master/8798103830558/wcms_module-neu.jpg

E-handelsaktörerna börjar aggressivt göra anspråk på mer ”ren” innehållshantering och termen ”content mangement”. De fråntar därmed CMS-produktens historiska rätt att själva, eller i kombination kontrollera och äga innehållshanteringen, tillsammans med e-handelsproduktens produktdata/Product Information Management (PIM).

CMS, eller WCM/WCMS som amerikanerna föredrar att kalla det, blev en modul (Web Content Management Module) när Javabaserade hybris presenterar den delen inom sitt e-handelserbjudande.

hybris kallar sin färska, internationella release av Scott Scott-sports.com för en e-handels/CMS/PCM helhetsprodukt. Scott beskriver vidare varför hybris fick affären:

Kunden valde hybris för att deras Product Content Management lösning (PCM) och deras Web Content Management Module (WCMS) tillsammans kunde lösa alla SCOTT Sports krav.

Inte undra på att EPiServer i all hast skapar samarbeten med Mediachase (som vart ett förvärv nyligen för att snabba upp integrationen) samt att Sitecore tar över tidigare e-handelslösningar från EDB-projekt.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Costco.se har öppnat, lockar med gratis korv för nya svenska medlemmar

Tyska hybris har inte förvärvat någon aktör inom CMS. De har enbart tagit över det kanadensiska multikanal-företaget iCongo för några kvartal sedan.

Och det talas även allt högre om att CMS/e-handelsstorsatsande Adobe insett värdet av att kunna mer än bara CMS/CXM och söker en integrerbar, javabaserad e-handelsprodukt att ta över. Även Oracle har nämnts i liknande diskussioner under 2011.

Kommentarer

  1. Hybris köps upp innan året är slut. Surt för #episerver #sitecore #sitefinity

  2. Intressant och inte helt oväntat. CMS-världen gör lite samma sak åt commerce-hållet. Det finns stora fördelar med att ha CMS och E-handel integrerat vilket var precis vårt resonemang när vi byggde http://www.olssongerthel.se och det har blivit oerhört lyckat

  3. EPiServer Commerce (fd Mediachase) är redan en etablerad e-handelsplattform i Sverige med många lyckade implementationer. Och vad gäller EPiServer PCM/PIM så finns en färdig integration mellan EPiServer Commerce och inRiver PIM. Vi på Sigma har arbetat många år med både EPiServer och inRiver PIM, som vi ser som de marknadsledande plattformarna för CMS respektive PIM i Sverige. Vi har också genomfört några riktigt bra EPiServer Commerce-projekt som verkligen gett mersmak, -och fler är under uppstart.

  4. Men Fredrik, det där är 1, 2, 3 system du pratar om. artikeln handlade om att det kanske bara behövs ett enda. inte flera sammankopplade, men fler licenser.

  5. Det är bara två system, men skulle lika gärna kunna ses som moduler från ex. Hybris. Skillnaden är att du är live på en bråkdel av tiden till en bråkdel av budgeten, men med minst lika högt affärsvärde.

Leave a Comment