E-handlare bland Europas högst värderade företag

In Check out/Kassasystem, Cloud / Förvaltning, E-handel, litium, Nyheter, Optimizely/Episerver Commerce, Salesforce Commerce Cloud, SAP Commerce Cloud, Sitecore XP by MKSE.com Redaktion Martin Edenström1 Comments

Wall Street Journal har tittat de högst värderade företagen i Europa och världen och det är en e-handelsaktör i den absoluta toppen.

Powa, med kunder som svenska Electrolux, kallar sig ett tjänstebaserat e-handelssystem och app som erbjuder enkla betallösningar och handelstjänster för retailindustrin.

Modellen som tagit Powa så långt bygger på procentuella intäkter per köp, ett liknande upplägg som betydligt mindre svenska Tictail men som även bjässen Demandware jobbar efter.
Powa tar även betalt varje gång en e-handlare uppgraderar egna produktkatalogen gentemot Powas system.

Trenden att gå från licensköp av e-handel á la EPiServer Commerce, litium och hybris (som dock numera främst tittar på olika typer av hyrlösningar) är uppenbar. Vi får se hur Sitecore, som tittar mycket på procentuella ROI-faktorer etc., nu väljer anpassa och sälja sin e-handelsprodukt som väntas komma senare i år.

Investerare är Bright Station Ventures och Wellington Management och det engelska bolaget värderades i höstas till 2,7 miljarder dollar.

0,7 mdr
dollar värderas bolaget till
Det är de tvåa i hela Europa med. Över Powa? Det högst värderade europeiska företaget var svenska Spotify.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Impact Commerce vinner BoConcept kontot

Kommentarer

Leave a Comment