EDB Digitala affärer släpper nya EPiServer CMS 6 för Stockholm Business Region

In Episerver, Google Maps, Nyheter, Offentlig sektor by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Nytt från EDB Digitala affärer för första gången på rätt länge. De har släppt några nya EPiServer CMS 6-webbar åt gamla kunden Stockholm Business Region. Sajterna Näringslivsservice (stockholmbusinessregion.se) och Investment Promotion (stockholmbusinessregion.com) bygger på stockholmtown.com-EPiServer plattformen från 2009 men har moderniserats en del sedan dess.

EDB Digitala affärer, EPiServer CMS 6, Stockholm Business Region Episerver, Google Maps, Nyheter, Offentlig sektor

Näringslivsservice riktar sig till svenska företag och Investment Promotion riktar sig till utländska företag som vill etablera sig i Stockholmsregionen.

“KPI:er” nämns sex gånger i pressmaterialet. Det ska även funnits integration med befintliga verksamhetssystem. EDB har även “implementerat” följande moduler och utlänkar: Content Store (Kanaloberoende databas som hanterar objekt, t ex Frågor & svar, partners och hotell), Google Mini sökmotor, Google Maps, Lime CRM, MyNewsdesk, YouTube, Twitter, Google Analytics, Doubleclick for publishers, Objektvision (lediga lokaler mm) och Apsis nyhetsbrev.

Vi har mer på samma ämne:  Ofta prisvinnande prestigeuppdraget Stockholm Business Region väljer ny byrå

Det blev även startside-Youtube, egen feedback lightbox och en påtaglig recycle av huvudpuff-navigeringen från Fazer.com från i våras. Men visst ser det i övrigt trevligt ut med partnerpuff-diagonalen, tydlig footer med subscribe och RSS-feeds samt den tydliga kartdelen “Guides” i en liknande diagonal och de integrerade MND-nyheter med egna nyheter. Det gäller båda sajterna, de är rätt snarlika.

Ägaren, tillika EPiServerkunden Stockholms stad sköts fortfarande av Bazooka och Creuna.

Undrar om alla dessa plattor/kundplattformar vi ser i allt fler EPiServer-uppdrag kommer innebära en låsning för kunder framöver? Vad jag hört så tyder tyvärr mycket på det. Det påverkar även synen på EPiServer som en leverantörsoberoende aktör.

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.