Efter 18 månader släpper Ahlsell enorm B2B omnikanalhandel

In Nyheter, Optimizely/Episerver Commerce by MKSE.com Redaktion Martin Edenström1 Comments

Ahlsell AB omsätter massiva 20 miljarder SEK genom sin handel till yrkesverksamma inom el, VVS, verktyg och material. Det finns hela 550 000 artiklar i 30 000 olika kategorier.

ahlsell

Nu är det dags för alla hantverkare, rörmokare och elektriker att ta fram luren och omnikanalbaserat e-handla sig till varorna. En av landets största e-handlare inom B2B är vad som just slog upp portarna, enligt återförsäljaren själva.

” – Sajten är den primära delen i ett stort digitaliseringsprojekt som omfattar hela vår verksamhet. Vi har en målsättning att vara bäst, inte bara på utbud, utan även på tillgänglighet och kundupplevelse.

Eftersom vi har så många olika kunder finns det ingen modell som passar alla. Därför finns det mycket undantag och extrafunktioner på sajten.”

Förklarar Mårten Forssell, Director of eBusiness på Ahlsell. Funktionerna inkluderar förbättrat sök, omnikanalkopplingarna, nya sorteringar och kategoriseringar, ”beställ direkt”, ny offertfunktion etc.

Det är ett tidskrävande projekt. Avensia ska jobbat på den nya EPiServer Commerce och PIM-försedda B2B-lösningen sedan förra sommaren.

0st
artiklar finns i EPiServern med PIM
MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Eurosko köper upp ny commercetools, Contentful och Voyado

Kommentarer

Leave a Comment