Efter cyklelrus, misstro på e-handel och offshore-miss – Ny leverantör till Jula.se

In Nyheter, Optimizely/Episerver, Optimizely/Episerver Commerce by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Jula har hittat änu en av sina nya Episerver Commerce och e-handelsleverantörer.

Bolaget, grundade som Jultorp Farm 1979 i Vara, har nog landets mest brokiga e-handelshistorik. En tidigare VD ansåg så sent som 2011 ansåg att det två år gamla litium e-handelsbygget, som de ändå var ute i god tid med och nog kunnat bygga viss långsiktig framgång på, inte hade framtiden för sig. Då byggdes en helt ny lösning upp 2014.

Den togs fram av det amerikanska EPAM. Som numera anses gjort ett mer tillfälligt Episerver- och Sverige-besök. Det var för två år sedan, de fick sköta både implementation och förvaltning av Jula.se med sitt offshore-erbjudande. Men nu är det alltså dags för ett nytt gäng att ta över. Tillsammans med KnowIT som berättade att just de var ny partner, för bara en månad sedan.

Julas e-handelsresa går vidare med HiQ. Som racar mot bl a Tieto i resan att föryngra sig och närma sig webb-, app- och mer frontendbaserade, digitala projekt.

” – Vi är en viktig partner för handeln när det gäller att skapa morgondagens shoppingupplevelse. Tillsammans med Jula har vi börjat med en framgångsrik kataloghantering och har tagit detta vidare till digitala kanaler. Vår uppgift var att tillhandahålla en total lösning som gör det lättare att e-handla.”

Säger Jerker Lindstén, VD för HiQ Göteborg.

Första projekten är förbättrad kataloghantering i bl a uppdaterade iOS- och Android appar, berättar e-handelschefen Jonas Järrenfors.

Men Jula.se har i rådande stund andra jätteproblem. De tillhör de få aktörer som inte har SSL-säkrat upp egna formulären för besökare i Chrome, vilket är känt att avskräcka kunder.

Alla som bygger performance frontar för e-handel

Håll koll på det senaste inom performance anpassningar. Här listas alla nyheter från svenska releaser.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  HiQ bakom nytt intranätprojekt för Luleå kommun

Leave a Comment