Efter tio år kastar Unionen ut EPiServer för Drupal

In Drupal, Featured, Nyheter, Optimizely/Episerver by MKSE.com Redaktion Martin Edenström8 Comments

Update: Efter en noggrann utvärdering med inUse har nya innehållsansvarige Göran Åbonde, tillsammans med Marika Sigvardsson, valt Drupal CMS för förbundet och dess sajt Unionen.se. Sverigeledande Drupal-konsulten NodeOne ska leverera.

http://nodeone.se/sites/default/files/styles/ns_prod_enterprise_promo/public/profiles/no_enterprise/modules/no_migrate/files/938e84d62da8aa44db2e5cf9fd78.jpeg

Nyss nämnde innehållsansvarige har en Drupal 7-koppling i sitt tidigare arbete med Hyresgästföreningens medlemstidning Hem & Hyra (som först lades på SharePoint, men som sedan blev Drupal av A3J och Wonderboys). Även en av Unionens tidigare webbansvariga, numera Trygghetsstiftelsen, valde nyligen att införa Drupal (av Cybercom) på sin nya arbetsplats.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Norsk AI-chatt dominerar i Sverige, vinner SJ, Systembolaget och Försäkringskassan

Förbundets roll förändras snabbt och därför ska webbnärvaron ses över under 2012-2013. Även EPiServer-leverantörer var inbjudna till upphandlingen. Några som säger sig leverera EPiServer till Unionen på senare år är Avantime och Osolo.

Unionen.se har varit en större referens för EPiServer i mer än ett decennium så beslutet måste suttit långt inne. Dels med gamla DropIT-utvecklade förlagan till EPiServer Community 1 samt en större EPiServer CMS-installation med flera avancerade funktioner. De var även bland de första som rullade över på en EPiServer CMS 5.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  CombinedX CX avbryter inte sin börsnotering

Inom svenska fackförbund dominerar EPiServer stort med nästan samtliga förbund som kunder. Tidigare i år valde Ledarna (QD Utveckling) att satsa på EPiServer CMS 6, Kommunal är storkund, FTF har nyss köpt EPiServer (Metamatrix) och Byggnads (Softronic) ligger kvar på sin CMS/Community-installation.

Kommentarer

  1. Tog nästan en månad efter att Nodeone la ut informationen innan det dök upp här, snabbt jobbat ;-)

  2. Fast det var inte DropIt som gjorde förlagan till Community, dock gjorde dom förlagan till Composer, X3 och X2 (och troligen X1?). StarCommunity hette förlagan till Community.

  3. Men just Unionen hade inte Starcommunity men en egenutvecklat lösning från 2006-2009 av nyss nämnda leverantör.

Leave a Comment