Ehandel lyfter inte WeSC, -57 Mkr i resultat. Bolag läggs ned

In Centra, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Svenska modeframgångssagan WeSC har inte lyckats få sin e-handel att stoppa de röda siffrorna. Under 2017 minskade omsättningen med hela 40 Mkr från 123 Mkr till 83,3 Mkr. Ännu värre var att nettoresultatet stannade på -56,9 Mkr, jämfört med -70,3 Mkr året före. Totalt back med -127,2 Mkr på en 206,3 Mkr omsättning. Nyligen rekonstruerades egna We International AB. Omstruktureringen innebar att WeSC dragit ned på den problemtyngda distributörsverksamheten och licenserat ut fyra olika produktområden. Men ännu mer pengar måste skjutas...

Detta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du eller ditt företag blir en supporterande medlem till MKSE.com. Betalning sker vid månadsskiftet och det går att läsa innan debitering. Summan bestämmer du själv, det börjar på 19 SEK i månaden. Eller det belopp du anser de tiotusentals artiklarna på MKSE.com är värt (190 SEK, 1900 SEK). Pengen går till molndrift och licenser så MKSE.com får finnas kvar. En-klicksbetalning i mobilen via t ex ApplePay. Via Paypal eller betalkort. Stort tack för din förståelse och stöd!


Är du redan medlem, men utloggad? Dessa tuffa cookies-tider.. Se bara till att vara inloggad på ditt Patreon-konto och klicka Log In-länken här nedan.
To view this content, you must be a member of MKSE.com & artikelförfattaren Martins Patreon at $1 or more
Unlock with Patreon