Elbolagen Fortum, Vattenfall, E.ON och Telge väljer CMS

In Open Text Web Solutions, Optimizely/Episerver by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Earth hour har passerat. Men låt oss titta på timmens förlorare. För energibolag och CMS är en trist historia. En bransch där aktörerna, liksom i så många andra branscher, aktivt sneglar på konkurrentens plattformsval och uppköp. Men nu är det flera år sedan någon av de stora vågade sig på en modernare CMS-plattform. Kol- och vattenkraftaktörerna här i Norden är minst sagt trögrörliga jättar, jämfört med andra branscher.

Häpnadsväckande så ligger finska Fortum kvar på en 7-8 år gammal, statiskt producerade Microsoft Frontpage 6.0 / FrontPage 2003 CMS. Koden har på sin höjd SEO-anpassats av BBDO InterOne Hamburg någon gång 2006. Ryktet säger att flera projekt inom Fortum startats för att byta ut Frontpage-webbsidefronten, men energijättens avdelningar har haft svårt att enas.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Ny lead partner på Salesforce för energibolagets svenska enheter

Länge låg även svenska konkurrenten Vattenfall med Vattenfall.se på samma plattform, en Microsoft Frontpage 6.0 / FrontPage 2003 CMS. Men Vattenfall uppgraderade under 2005-2006 till en tysk Open Text Gauss CMS. Inom koncernen ska även flera gamla CMS förvaltas. Bl a en gammal EPiServer 4 samt några custom CMS utvecklade av tidigare konsulter.

E.On har en gammal EPiServer 4 levererad av Capgemini.

episerver

De mindre företagens webbredaktioner har det bättre. För inte så länge sedan fick Telge energi en ny EPiServer CMS 5 levererad av Ottoboni. Nu står enligt uppgift fler bolag inom Telge koncernen redo att rulla ut sina sajter på samma CMS-plattform i vår.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Accenture, TCS och Infosys är bäst på outsourcing i Norden

Leave a Comment