Electrolux e-handelsleverantör i konkurs, brände miljarder på strippor och spritfester

In Check out/Kassasystem, CRM Customer Relationship Management, E-handel, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström2 Comments

På mindre än ett år har e-handelsleverantören Powa i England gått fram att vara ett av de högst värderade företagen i Europa (enligt ansedda Wall Street Journal) till att stå för Englands största konkurs. I alla fall det senaste decenniet.

Powa Technologies SaaS e-handel och PSP (betallösningar), med kunder som svenska Electrolux, värderades nyligen till 23 miljarder SEK. Men allt visade sig nu ha varit ett enormt luftslott grundat på skräpprodukter, stora brister i säkerhetstänk och en VD som under fler år bara omgav sig med ”Yes-men”.

Bolagets syn på ”kunder”, som höjde värderingen, var enbart lösa löften säljare drivit in om kunder som framöver kunde tänka sig använda Powa.

Värderingen och den interna mentaliteten ledde bland annat till vilda julfester med stippor och ”bottomless champagne” partyn. Interna bråk ska lett till att stora delar av ledningen vilt kastats runt och kastats ut på sistone.

0mdr
från 23 mdr till 0 i värdering på 9 månader

Investerare i Powa förra året var bl a Bright Station Ventures och Wellington Management. Powas två grundprodukter PowaWeb och PowaTag såldes av till externa investerare i slutet av mars 2016. Nu är Powa.com nedstängd.

Intressant är även att Powas VD Dan Wagner ledde Venda, som köpte upp resterna av Boo.com i början av 2000-talet.

Dan Wagner powa

Nu är Londonbörsen orolig att fler bolag inom e-handel och online marketing ska synas och liknande skandaler ska komma upp till ytan. Detta är den andra gången på kort tid ett större, modernt, respekterat och börsnoterat bolag inte alls visar sig vara vad det utger sig för. Hubspots arbetsmetoder och ledningskarusell avslöjades bara härom veckan.

Electrolux andra e-handelsleverantör är svenskgrundade Episerver och deras Episerver Commerce.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Soultech adderar tio kunder till sin Whatsapp Conversional Commerce

Kommentarer

  1. And @tocaboca is worth 700Mkr? All those numbers are f***ed.

  2. Now – @electrolux ecommerce partner bankruptcy.

Leave a Comment