Elite Hotels väljer Nova-gruppen och Epinova, slog ut flera andra byråer

In CXM, E-handel, Nyheter, Optimizely/Episerver, Optimizely/Episerver Commerce, Umbraco by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Elite Hotels of Sweden, Sveriges största familjeägda hotellkedja, har handlat upp nya byråpartners inom digitala kundupplevelser med Optimizely som plattform. Det blev Nova-gruppens digitalbyrå Epinova som ska skapa hotellkedjans nya digitala upplevelser 2024 och framåt. I arbetet ingår att bygga en ny webblösning för att förbättra användarupplevelsen genom hela kundresan för både privat- och affärsresenärer. Epinova vann uppdraget efter en pitch med tre andra digitalbyråer.

0 st
städer finns hotell i
AD:  

Få ovärderliga råd och kunskap inom området. Öppna upp ett MKSE.com expert online videosamtal på några minuter. Skaffa ett MKSE 🔭 Premium konto idag. En del av MKSE Patreon medlemskapet. Experutvärdering, personligt stöd plattformsval, intel/databastillgång och rådgivning längs med vägen.

Epinova skapar och utvecklar digitala kundupplevelser med Optimizely som plattform. Nova är en av Nordens ledande digitala byrågrupper med 600 anställda på 14 byråer i Sverige och Norge.

” – Vi började arbetet med en utvärdering av vilken plattform som vi skulle använda för den nya digitala lösningen. Vi utgick i första hand från användarperspektiv, marknadsföringsperspektiv, säkerhetsperspektiv och användbarhet. När vi var klara insåg vi snabbt att Optimizely är den digitala plattformen som passar oss bäst. Vi träffade då en rad byråer och valde Epinova baserat på egna erfarenheter och de rekommendationer vi fick av olika branschexperter.”

Säger Tomas Bäcklund, marknadschef, Elite Hotels of Sweden. Den nya webbsiten är utvecklad utifrån Elite Hotels vision om att leverera Sveriges bästa hotellupplevelse, där varje gäst ska känna sig som en hedersgäst. Målet är att de redan vid sitt första besök på webbsiten ska få känslan av ombonad service. Webben ska också tillmötesgå deras önskemål som ser helt olika ut för privatpersoner, som ofta vill ha inspiration till nya upplevelser, och för affärsresenärer, som ofta så snabbt som möjligt vill åka till sitt möte, äta och sedan sova.

”Perf” och just kundklubben ska varit viktiga delar av projektet. Den nya sajten ska resulterat i prestandaförbättringar och konverteringsökningar på mellan 10 och 30 procent. Gruppen har hotell på 26 orter i Sverige.

Elite Hotels jobbade tidigare tillsammans med bl a SQLi/Star Republic för Optimizely CMS och Commerce samt Umbraco uppdragen.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Viking Line tar in ny partner för att agera på data, inte bara samla och analysera den