”En fredligare, bättre värld” med IB på EPiServer av Nansen

In Nyheter, Optimizely/Episerver by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Den ideella organisationen International Baccalaureate (IB) grundad 1968 i Geneve erbjuder fyra olika erkända studieprogram inom internationell utbildning. Programmens fokus är att utveckla de intellektuella, personliga, känslomässiga och sociala egenskaper som elever behöver för att leva, lära och senare kunna arbeta i den snabbt föränderliga, globala värld vi lever i. Som en ideell organisation erbjuder IB internationella, ledande studieprogram till över en miljon studenter i åldrarna 3 till 19 år.

0+
elever studerar inom IB

Nu har de skaffat en ny EPiServer 7.5 av Nansen. IB strävade efter att förbättra upplevelsen för samtliga av sina målgrupper, bestående av myndigheter, universitet, 4000 skolor och alla studenter. Men sin nya webbplats ska IB lyckats öka relevansen i all övergripande kommunikation genom att erbjuda rätt typ av innehåll vid rätt tillfälle.

I samarbete tillsammans med den digitala byrån genomfördes en omfattande uppstartsfas där det basala behovet hos alla målgrupper definierades. Det ledde till att allt publicerat innehåll idag motsvarar den typ av information som målgrupperna efterfrågar vid olika tillfällen. Även över olika kanaler som mobilen. Användarna har varit i fokus för allt som skapas på IBs nya webbplats.

Genom att fullt ut använda EPiServer kunde produktionstiden för nytt innehåll reduceras. IB kan nu publicera olika typer av viktigt innehåll precis när det efterfrågas och samtidigt känna sig säkra i att alla kommunikativa och varumärkesbaserade riktlinjer efterföljs.

” – Det var hög tid att IB blev mer strategiska i vår onlinebaserade kommunikation och såg till att erbjuda något värdefullt till våra intressenter. Genom en undersökning genomförd i mars 2014 lärde vi oss att den tidigare webbplatsen inte fungerade helt önskvärt. Det var mycket viktigt för IB att inte bara förbättra den utan även erbjuda en kundupplevelse som överträffade allas förväntningar. Vi känner att lösningen från Nansen lever upp till de kraven.”

Som IB Online Media Manager Matt Shaw uttrycker det.

Nansen designade och strukturerade om hela webbplatsen med användarnas behov i fokus. Samtidigt som allt innehåll noggrant sågs över. En ny sökfunktionalitet låter studenter och föräldrar filtrera sig igenom 4000 listade skolorna genom val som land, språk och studieprogram.

Mats Hellström, Managing Director Nansen Ltd., kommenterar lanseringen:

” – I leveransen av den nya, kundupplevelsefokuserade IBO.org tog vi ett helhetsgrepp för att verkligen förstå vår uppdragsgivares organisation, utmaningar och behov. Användbarheten har ständigt varit i fokus och vi har strävat efter att skapa en enkelt navigerbar lösning tillgänglig för alla. Oavsett hur de väljer att nå IB. Vi brinner för vår kunds mål att skapa en fredligare, bättre värld genom utbildning och är glada att Nansen fick vara delaktiga.”

Leave a Comment