Enklare språk och tydlig samverkan på Länsstyrelsens nya webb

In Java, Nyheter, Offentlig sektor, SiteVision, Teknik by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Länsstyrelsen har lanserat sin nya webbplats med ny design, ny struktur och tydligen även “ett enklare språk”.

Fokus för den nya webbplatsen är bland annat mer tydlig samverkan mellan de 21 olika länsstyrelserna, på en och samma webbplats.

På lansstyrelsen.se kan du som besökare hitta information kopplad till de olika länen. Kartor, information om krisberedskap, vatten och jakträttigheter är exempel. Med hjälp av en ny webbplats i verktyget SiteVision har Länsstyrelserna skapat en lösning med unika ingångar för de olika målgrupperna. Användarupplevelsen är därför mer relevant och personlig än generell och allmän.

SiteVision låter Länsstyrelsernas redaktörer enkelt välja om information ska visas centralt eller om det gäller specifika län. På detta sätt har underhåll och förvaltning av webbplatsen förenklats och effektiviserats.

“– Vi har satsat på att få en webbplats där besökaren står i centrum och vi hoppas att våra besökare upplever nya lansstyrelsen.se som både bättre, tydligare och enklare.”

Säger kommunikationschef Malin Lingefelt. Webbplatsen är framtagen i samarbete med SiteVisions partner Consid.

2011 skaffade Länsstyrelserna nya Informationsverige.se på en SharePoint lösning framtagen av Softronic. Dessförinnan har Länsstyrelsen i Östersund och några andra använt CMS som Joomla. Länsstyrelsen Västra Götalands län har tidigare varit en Episerver CMS användareVill du läsa hela den här artikeln? Då ser vi gärna att du skapar ett konto. Det är helt gratis.

Använd registreringslänken för att bli MKSE medlem nu.Så kommer du åt allt MKSE.com Premium innehåll. Idag och framöver. Genom att registrera dig hjälper du till att hålla MKSE.com levande. Formuläret tar runt 15 sekunder att fylla i.

Redan medlem? Påpassligt. Logga in här!

I vissa webbläsare kan en sidomladdning eller F5 klick behövas efter din första inloggning.

Varför bli medlem? MKSE Medlemmar vet mer. Är steget före.