Enklare språk och tydlig samverkan på Länsstyrelsens nya webb

In Java, Nyheter, Offentlig sektor, SiteVision, Teknik by Martin Edenström

Länsstyrelsen har lanserat sin nya webbplats med ny design, ny struktur och tydligen även “ett enklare språk”.

Fokus för den nya webbplatsen är bland annat mer tydlig samverkan mellan de 21 olika länsstyrelserna, på en och samma webbplats.

På lansstyrelsen.se kan du som besökare hitta information kopplad till de olika länen. Kartor, information om krisberedskap, vatten och jakträttigheter är exempel. Med hjälp av en ny webbplats i verktyget SiteVision har Länsstyrelserna skapat en lösning med unika ingångar för de olika målgrupperna. Användarupplevelsen är därför mer relevant och personlig än generell och allmän.

SiteVision låter Länsstyrelsernas redaktörer enkelt välja om information ska visas centralt eller om det gäller specifika län. På detta sätt har underhåll och förvaltning av webbplatsen förenklats och effektiviserats.

“– Vi har satsat på att få en webbplats där besökaren står i centrum och vi hoppas att våra besökare upplever nya lansstyrelsen.se som både bättre, tydligare och enklare.”

Säger kommunikationschef Malin Lingefelt. Webbplatsen är framtagen i samarbete med SiteVisions partner Consid.

Fler artiklar om ämnet:  Så använder Pensionsmyndigheten Adobe Experience Manager och microtjänstarkitektur i en förändrad pensionsmarknad

2011 skaffade Länsstyrelserna nya Informationsverige.se på en SharePoint lösning framtagen av Softronic. Dessförinnan har Länsstyrelsen i Östersund och några andra använt CMS som Joomla. Länsstyrelsen Västra Götalands län har tidigare varit en Episerver CMS användare


premium_mkse

Vill du läsa den här artikeln? Då ser vi gärna att du skapar ett konto och loggar in. Använd registreringslänken för att skapa dig en ny användare så du även kommer åt allt MKSE Premium innehåll. Idag och framöver. Du har gjort det en del gånger tidigare i livet och detta formulär tar bara 10-15 sekunder att fylla i. Eller låta Chromes gula auto-ifyllnad fixa allt åt dig. Och tro inte du kan använda en temporär e-post, de kontona rensas bort.

Redan medlem? Smart! Logga in

Glöm inte att ladda om sidan efter du loggat in första gången.

Varför bemöda dig? För att MKSE Medlemmar vet mer. Ligger steget före.

Fler artiklar om ämnet:  Capgemini vinner ramavtal inom Digital Transformation med SKL