Epinova lockar över säljchef från Valtech med 15 års Episerver-erfarenhet

In Nyheter, Optimizely/Episerver by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Valtechs återvändande, i andra vändan relativt nya säljchef Martin Holmberg blir ny försäljningschef hos Episerverpartnern Epinova AB meddelar bolagets svenska VD Linus Ekström till MKSE.com idag.

I början av juni ska det norska moderbolaget Nova Consulting Group gått in i en ny fas då de för första gången tog in en extern investerare genom Explore Equity. Explore Equity har tidigare enbart valt att investera i reklam/digitalkampanjbolaget Face2Face Creatives (som jobbar med Porsche, If försäkringar, Veidekke och Credit Suisse) samt BPO-bolaget Ledger. Nu står Sverige står högst på prio-listan och en ny försäljningschef tas in för Epinova AB. Fokus är ett större och starkare Epinova, men också ett steg i NOVAs expansion i Norden där planen är att starta upp nya bolag och kontor i Sverige och Norge.

“Detta är perfekt timing för att komma närmare vår vision om att bli Nordens främsta expert på Episerver. Martins erfarenhet av CMS och e-handel på Episerver sedan 2005 kommer att stärka vår trovärdighet ytterligare inom området.”

Säger Linus Ekström VD på Epinova i ett uttalande. Martin börjar den 9:e november och kommer från en tidigare roll som Episerver-partneransvarig och Head of Newbiz på Valtech. Samtidigt berättar Linus Ekström att man nyligen lanserat en helt ny webbplats baserat på Episerver DXP åt Norska Kartverket tillsammans med systerbolaget Northern Beat (UX och design). Epinova fick även uppdraget att bygga nya Episerver.com i en headless-variant (med målgrupps/behovshantering, mer effektiv innehållshantering, AI-driven personalisering, och språkhantering) åt svenskamerikanska Episerver som de föreläst om i oktober.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Skistar och EQPE köper in nya system inför skidsäsongens slut