EPiServer Cloud – EPiServer äntligen i molnet, för 12 900:- SEK / månad

In Cloud / Förvaltning, Featured, Nyheter, Optimizely/Episerver by MKSE.com Redaktion Martin Edenström1 Comments

Äntligen kom EPiServer upp i molnet. Flera år efter konkurrenterna. Om ni väljer att kalla EPiServers egna driftshallar i Stockholm för ”molnet”. För det är där allt driftas, inte på AWS/EC2, Rackspace eller på Azure.

Den nya platform-as-a-service-lösningen är baserad på EPiServer Everweb och omfattar EPiServer CMS och EPiServer Composer. Tråmånadskontraktet kostar runt 13 000:- SEK per månad och innebär:

  • SLA 99,5% (24/7)
  • Page views: < 50 000 / week
  • Data transfer: 300 GB / month
  • Data storage: 100 GB
MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Gunnebo köper in GPT-4 via Azure, kapar ledtider på "chockerande nivåer"

Som i de flesta molnsammanhang är allt ”på kran”, kunderna betalar bara för de tjänster som används.

EPiServer har på senare år lyckats flirta med både de allra största beställarna (stora organisationer/företag) samt ta den viktiga mediasektorn. Inte heller med denna satsning väljer EPiServer att närma sig de mindre målgrupperna. Tycker dessa beställare att 95 000:-, samt en årligt software subscription på några procent av beloppet, är för dyrt lockar nog inte en månadsavgift på närmare 13 000:- SEK.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Databricks tar mer mark, köper in nytt CX/CRM-stöd

Första implementationspartnern vart Chicago-byrån AssociaDirect som vill sälja lösningen till kampanjsajtskunder (de måste dock köra 90-dagarskampanjer på denna lösning).

Daniel Bergs personliga Azure-initiativ, som MKSE.com skrivit om tidigare, blev alltså inte först. Egna Everweb hann på pappret lansera sin egen variant före. Även om det är mer respektingivande att släppa något på Azure, kan tyckas.

Kommentarer

  1. Hi from the US! We are looking at episerver and are wondering if this SaaS setup is a great success?

Leave a Comment