EPiServer Cloud – EPiServer äntligen i molnet, för 12 900:- SEK / månad

In Cloud / Förvaltning, Episerver, Featured, Nyheterby Martin Edenström1 Comment

Äntligen kom EPiServer upp i molnet. Flera år efter konkurrenterna. Om ni väljer att kalla EPiServers egna driftshallar i Stockholm för “molnet”. För det är där allt driftas, inte på AWS/EC2, Rackspace eller på Azure.

Den nya platform-as-a-service-lösningen är baserad på EPiServer Everweb och omfattar EPiServer CMS och EPiServer Composer. Tråmånadskontraktet kostar runt 13 000:- SEK per månad och innebär:

  • SLA 99,5% (24/7)
  • Page views: < 50 000 / week
  • Data transfer: 300 GB / month
  • Data storage: 100 GB
Fler artiklar om ämnet:  Apotek Hjärtats e-handel på efterkälken, B3 Nuway och Advance Commerce tar över

Som i de flesta molnsammanhang är allt “på kran”, kunderna betalar bara för de tjänster som används.

EPiServer har på senare år lyckats flirta med både de allra största beställarna (stora organisationer/företag) samt ta den viktiga mediasektorn. Inte heller med denna satsning väljer EPiServer att närma sig de mindre målgrupperna. Tycker dessa beställare att 95 000:-, samt en årligt software subscription på några procent av beloppet, är för dyrt lockar nog inte en månadsavgift på närmare 13 000:- SEK.

Fler artiklar om ämnet:  Porsches digitala labb släpper appar för bilägande golfare

Första implementationspartnern vart Chicago-byrån AssociaDirect som vill sälja lösningen till kampanjsajtskunder (de måste dock köra 90-dagarskampanjer på denna lösning).

Daniel Bergs personliga Azure-initiativ, som MKSE.com skrivit om tidigare, blev alltså inte först. Egna Everweb hann på pappret lansera sin egen variant före. Även om det är mer respektingivande att släppa något på Azure, kan tyckas.

Kommentarer

  1. Hi from the US! We are looking at episerver and are wondering if this SaaS setup is a great success?

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.