Episerver Commerce ska utökas med kundcenter och DMP, stora utmaningar framöver

In Analys / Statistik, CDP, DMP, Nyheter, Optimizely/Episerver, Optimizely/Episerver Commerce by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Efter framgångar kring produkthantering, listning, kassastöd och givna integrationer som PIM strävar nu Episerver efter att utöka sitt och närma sig som Enterprisesystem för att hänga med när Oracle, SAP hybris och Salesforce Commerce Cloud shortlistas. Det är för CMS-leverantörerna okända områden som ”Single Customer View” och investeringar i ”Kundcenter” som nämns under onsdagens Episerver Partner Closeup i Stockholm. Omfattande områden där CRM-aktörer och rena kundcenterlösningar agerat de senaste två, tre decennierna.

Men i olika roadmaps gällande 2018 ska tydligen stöd för dessa lösningar byggas in i sviterbjudandet. Som växer allt snabbare. Episervers tidigare framgångsrika approach som ett klassiskt, användarvänligt CMS med ett för content välintegrerat e-handelsstöd överges allt oftare för att prata om helt andra områden. Där man, på global basis, är betydligt svagare.

Dessutom anser Episerver att man genom förvärvade produkter som Peerius, numera Episerver Reach och delvis Episerver Advance, byggt upp sitt egna DMP (Data Management Platform). Det är att ta i. När konkurrensen pratar om DMP baseras det på mångmiljardförvärv av några av världens större datahanteringsaktörer de senaste åren. Peerius var ett 40 man stort bolag i England med fokus på några Fashion retailers och en femårig historik i branschen.

Det berättar bolaget via produktansvarige David Bowen (Episerver Commerce) samt Justin Anovick (Episerver CMS, men ännu hellre Campaign, den produkt Episerver idag helst pratar om). Episerver hade tydligen dessutom pressats av partners att avslöja mer om prissättningen per email i viktiga Campaign. Den blev som följer (se bild):

Allt om DMP plattformar och upphandlingar

Lär dig mer om området. Djupdyk i vad kollegor och konkurrenter gjort inom Data Management Platform.

Leave a Comment