EPiServer köper X3, XEND och XMAP av DropIT

In Modul / Extension, Nyheter, Optimizely/Episerver by edenstrom8 Comments

EPiServer med VD Peter Larsson  köper affärsområdet ”Moduler” från DropIT (del av EDB / Guide) med VD Jesper Nyhlin. Kopplingen mellan bolagen är mångårig. DropIT:s försäljningschef Anders Runhem är bror med EPiServers CTO Mikael Runhem. De har genomfört affärer tidigare. Business Development Manager Gustav Lagercrantz från tidigare Netstar ska också varit inblandad i affären.

Under 2008 noterade jag en del amerikanska CMS-tillverkare som shoppade blivande moduler. Frågan nu är vad alla utvecklare på EPiServer, produktbolaget har nästan 100 anställda, gjort de senaste åren? Killarna och tjejerna på DropIT är ändå konsulter och måste sticka iväg och jobba åt kund från stund till annan.

EPiServer vill främst åt produkten Extension X3 (del av Create+ paketet), och får samtidigt mindre populära XEND och XMap. För något år sedan satsade DropIT pengar på att bl a skicka runt Martin Stenke i Europa för att mässa om modulerna hos EPiServer-återförsäljare och kunder. Roadtrippen och samarbetet inom Create+ verkar löna sig.

Affären kallas ”en strategisk investering”. EPiServer vill kunna erbjuda kunderna mer avancerade verktyg för webbredaktörer. Enkel tillgång till ”visuella killer apps” och ”eye-candy” för Key Accounts på kundbesök världen över, skulle jag tro.

Kommentarer

  1. Framtiden! ;) Mark Red hjälper dig att göra bra affärer på nätet. Det gör vi med hjälp av analyser, strategier och koncept som ger bevisad effekt och är ett nytt affärsområde/varumärke inom Dropit.

    Kom förbi på Mäster Samuelsgatan 42, 5tr så får vi berätta mera. Vinprovning 15:30 imorgon fredag?!

    http://www.markred.se

  2. Framtiden! ;) Mark Red hjälper dig att göra bra affärer på nätet. Det gör vi med hjälp av analyser, strategier och koncept som ger bevisad effekt och är ett nytt affärsområde/varumärke inom Dropit.

    Kom förbi på Mäster Samuelsgatan 42, 5tr så får vi berätta mera. Vinprovning 15:30 imorgon fredag?!

    http://www.markred.se

Leave a Comment