EPiServer tar fram e-handelscertifiering, saknas hos konkurrenterna

In Drupal, Optimizely/Episerver by MKSE.com Redaktion Martin Edenström4 Comments

Update: EPiServer väntas inom kort presentera sin egen EPiServer Commerce Certification, den första kvalitetsmärkning inom e-handel aktören delar ut.

Inom kort kommer ett ”pilot test” starta som syftar till att ta fram innehåll och komptenskrav för att få kallas certifierad på plattformen. Certifieringen kommer gälla den nuvarande, nyss släppta versionen Commerce 2 och inte 2012-2013 mindre marknadsförda EPiServer Commerce 1-plattformen.

episerver commerce certifiering

Att EPiServer var tidigt ute med en rätt krävande utvecklarcertifiering är en stor del av företagets framgång. Att kunna jämföra och särskilja aktörer baseras på uppdaterad (den räcker bara i 2 år) kompetens har gett under åren lett till att stora företag och organisationer vågat ge CMS:et sitt fulla förtroende.

Drupal Acquias CMO Tom Wentworth (tidigare Ektron) har vid ett samtal med MKSE.com’s Martin Edenström erkänt att bristen på möjligheter att kompetenskvalificera Drupal-kompetens legat open source aktören i fatet de senaste åren. Något som lett till att kunderna finner en större osäkerhet i valet av Drupal som plattform. Men Drupal ska vara på väg att 2014 ta fram ett eget certifieringsprogram.

Ännu saknas däremot en certifiering på omfattande decemberreleasen EPiServer 7.5 (finns klar nu).

Kommentarer

  1. Jag tror det skulle vara kanon om Acquia kunde certifiera utvecklare. Skulle kännas bättre för både kunder och leverantörer. Kanske är något för dig Martin? ;)

Leave a Comment